Ένα πλήρες πλάνο για την Τουριστική προβολή του δήμου Φαιστού παρουσίασε η δήμαρχος Φαιστού στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψης της στο Υπουργείο.

Η δήμαρχος συνάντησε τον υπουργό στο γραφείο του κρατώντας έναν ηλεκτρονικό φάκελο που περιελάμβανε τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα σχέδια τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του δήμου.

Στο πλαίσιο του πλάνου περιλαμβάνονταν δράσεις αξιοποίησης στο σύνολο του δήμου. Οι προτάσεις σχετίζονταν με μια συνολική τουριστική ανάπτυξη και προβολή σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου Φαιστού.

Ενθουσιασμό έδειξε ο υπουργός σε σχέση με τους τρόπους προώθησης και τουριστικής προβολής του δήμου κι αυτό γιατί βασίζονταν σε ποσοστό 100 % στις μελέτες που προωθεί ήδη το υπουργείο κι έχει παρουσιάσει σε ολομέλεια δημάρχων για τον Τουρισμό και Πολιτισμό στο Ηράκλειο. Χαρακτηριστικό στην πρόταση προώθησης της Τουριστικής Προβολής ήταν το γεγονός, πως από αυτή απουσίαζε η χρήση διαφημιστικών φυλλαδίων, ενώ προτείνονταν ένα εναλλακτικό μίγμα προώθησης με ποικίλες δράσεις, που ο υπουργός είδε πολύ θετικά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης όπως ήταν φυσικό, συζητήθηκε και το ζήτημα της Διεθνούς Συνάντησης των πρώην Χίπις στα Μάταλα, για την οποία ο υπουργός είχε ήδη ενημερωθεί.
Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την άποψη πως το Φεστιβάλ μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυναμικό και ν’ αποτελέσει ένα σημαντικό προϊόν προώθησης και προβολής της περιοχής.

«Πραγματοποιήθηκε μία γόνιμη συνάντηση ενημέρωσης κι επικοινωνίας με τον υπουργό κ. Γερουλάνο, που θεωρούμε πως μας οδήγησε σε χρήσιμα συμπεράσματα» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη για να προσθέσει:

«Ο υπουργός ενημερώθηκε για το πλάνο τουριστικής προβολής του δήμου, ήταν ιδιαίτερα δεκτικός ως προς την προσπάθεια κι έκανε καίριες παρατηρήσεις που λήφθηκαν υπόψη. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη πως στόχος μας είναι η αγαστή συνεργασία κι η σύνθεση.

Μ’ αυτό το γνώμονα κινούμαστε και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε και πρόσθετες ανακοινώσεις. Πηγαίνουμε καλά. Το επιβεβαίωσε ο υπουργός από τη δουλειά που είδε να γίνεται. Προσδοκούμε όμως να πάμε ακόμα καλύτερα».