Μετά την απόφαση της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ για κατάργηση του Κέντρου Διαλογής Χανίων, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης των ΕΛΤΑ , προωθείται και το κλείσιμο των ταχυδρομικών γραφείων επί της οδού Αναπαύσεως (όπου στεγαζόταν και το κέντρο διαλογής).

Σύμφωνα με την απόφαση, που αποκαλύπτει το Flashnews.gr, προβλέπεται η συγχώνευση του γραφείου της οδού Αναπαύσεως με το κεντρικό κατάστημα Χανίων που έως σήμερα βρίσκεται στην οδό Περίδου.

Μάλιστα και με δεδομένο το ότι οι χώροι του κεντρικού ταχυδρομικού γραφείου επί της οδού Περίδου, είναι πολύ μικροί, αναζητείται άλλος καταλληλότερος χώρος προκειμένου να συστεγαστούν τα δύο γραφεία.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιοποιήθηκε στις 15 Απριλίου και οι προσφορές για την μίσθωση νέου κτιρίου θα παραληφθούν απο την επιτροπή που ορίστηκε, στις 12 Μαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο σύλλογος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Χανίων, αντιδρά στην απόφαση κατάργησης του ταχυδρομικού γραφείου επί της οδού Αναπαύσεως, ενώ ήδη εμφανίζονται προβλήματα στην έγκαιρη διακίνηση της αλληλογραφίας μετά την κατάργηση του Κέντρου διαλογής Χανίων και την διακίνηση της αλληλογραφίας ολόκληρης της Κρήτης μόνο από το Κέντρο διαλογής Ηρακλείου.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, τα άμεσα προβλήματα έχουν ήδη εμφανιστεί στην υπηρεσία «πόρτα-πόρτα» , όπως και στις «ταχυμεταφορές», καθώς η μεταφορά όλων των επιστολών, εγγράφων και δεμάτων πρώτα στο Ηράκλειο και στην συνέχεια στον προορισμό τους, έχει ακυρώσει στην πράξη τις υπηρεσίες αυτές, λόγω των καθυστερήσεων που υπάρχουν και με αποτέλεσμα πολλοί να προσφεύγουν στις ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς.

Επιπλέον το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Χανιά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την έγκαιρη αποστολή των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και ειδικά του ΟΤΕ. Σχεδόν καθημερινές είναι οι καταγγελίες πολιτών στο Flashnews.gr, πως παραλαμβάνουν απο τα ΕΛΤΑ τους λογαριασμούς, κατόπιν εορτής, δηλαδή αφού έχουν λήξει οι προθεσμίες εξόφλησης με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να προχωρά στην διακοπή των συνδέσεων και να υποχρεώνονται στο να πληρώνουν επιπλέον και τις επανασυνδέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τα προβλήματα αυτά εξέτασε σήμερα στην διάρκεια επίσκεψής του στα Χανιά, ο Περιφερειακός Δ/ντής Κρήτης των ΕΛΤΑ κ.Μ.Πλευράκης, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται στην Κρήτη και ο Γενικός Διευθυντής των ΕΛΤΑ.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης των ΕΛΤΑ

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook