Επίσκεψη στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή προϊστάμενο κ. Χρήστο Ράικο και τα στελέχη του ΣΔΟΕ και ενημερώθηκε για τη δράση της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των οικονομικών παραβάσεων στις επιχειρήσεις της Κρήτης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στη διενέργεια ελέγχων και στην σοβαρή έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Ο κ. Ράικος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ΣΔΟΕ Κρήτης λειτουργεί με συνολικά 42 υπαλλήλους (ελεγκτές και διοικητικό προσωπικό) εκ των οποίων περίπου οι 30 είναι επιφορτισμένοι να πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νησί και αν και λίγοι, με την εμπειρία που διαθέτουν, μπορούν για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο, δαιδαλώδες και πολύπλοκο έργο τους.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων στις τουριστικές περιοχές για τους καλοκαιρινούς μήνες, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στα στοιχεία από τους 276 ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Κρήτης το μήνα Ιούλιο με τον εντοπισμό 224 παραβατών με συνολικά 2.853 παραβάσεις, αριθμητικά στοιχεία που ανεβάζουν την παραβατικότητα στο νησί μας στο 81%.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά το πέρας της επίσκεψής του ανέφερε ότι: «η παρουσία μου σήμερα στο ΣΔΟΕ Κρήτης είναι συμβολική και ουσιαστική. Αφενός για να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και αφετέρου για να δηλώσω στη στήριξή μου στην προσπάθεια μείωσης της φοροδιαφυγής ή φοροκλοπής στον τόπο μας . Η φράση ότι “πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι πληρώνουν” πρέπει να εξαλειφθεί ενισχύοντας το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών όπως αυτό του ΣΔΟΕ. Τελειώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο και όλα τα στελέχη του ΣΔΟΕ για την εξιχνίαση σοβαρών παραβάσεων και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, ενόψει και της κινητικότητας στο δημόσιο τομέα ενώ δήλωσε με έμφαση ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει το έργο σας και αν κάποτε αυτό συνέβαινε και από πολιτικούς άλλων νοοτροπιών, αυτό έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook