Σε δημοπρασία θα τεθούν δύο σκελετοί δεινοσαύρων, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πάλης πριν από 68 εκατ. χρόνια.

Ειδικοί του οίκου δημοπρασιών «Bonhams» εκτιμούν πως η τιμή πώλησής τους θα φθάσει τα 6 εκατ. βρετανικές λίρες, καθώς αποτελούν «σπάνια κομμάτια για τους συλλέκτες αφού διατηρούνται σε άριστη κατάσταση». Πρόκειται για ένα τρικεράτοψ κι έναν τυραννόσαυρο, δύο άσπονδους εχθρούς οι οποίοι μοιράζονταν τα εδάφη στη Β. Αμερική και πολύ συχνά έρχονταν αντιμέτωποι σ\’ ένα «παιχνίδι ζωής ή θανάτου».

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής «Dailymail», έχοντας τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους πάλης, οι δύο δεινόσαυροι φαίνεται να έπεσαν ανήμποροι κάτω στο έδαφος και να παρέμειναν εκεί μέχρι τελικά να ξεψυχήσουν. Στη συνέχεια είναι πιθανό να καταπλακώθηκαν από τόνους χώματος και λάσπης ύστερα από μεγάλη σεισμική δόνηση ή ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να αποτελούν πλέον μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα και πληρέστερα απολιθώματα της εποχής των δεινοσαύρων.

Οι δύο σκελετοί εντοπίστηκαν τυχαία το 2006 από τον ιδιοκτήτη ενός ράντσου στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου. Το 1997 ο σκελετός ενός T rex πωλήθηκε έναντι 5,4 εκατ. βρετανικών λιρών και ήδη τα πρώτα στοιχήματα για τη επίτευξη ενός νέου ρεκόρ δίνουν και παίρνουν.

\"\"

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook