Υλικά

• 200 γρ. σαλιγκάρια, χωρίς το κέλυφος
• 4 τεμ. αβοκάντο, ώριμα
• 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε ζαράκια
• 6 φέτες χωριάτικο, φρυγανισμένο ψωμί
• ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• χυμό απο ½ λεμόνι
• χοντρό αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο ξύδι, για το βράσιμο των σαλιγκαριών

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα, βράζουμε τα σαλιγκάρια με νερό, λίγο αλάτι και ξύδι περίπου για 10-12 λεπτά. Κατόπιν τα αποσύρουμε, τα κρυώνουμε και προσεκτικά τους βγάζουμε το κέλυφος, κρατάμε το κρέας τους και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα και το αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Παράλληλα κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το περνάμε απο τη σχάρα μέχρι να πάερι χρώμα και απο τις 2 πλευρές.

Στήνουμε το πιάτο αλείφοντας σε κάθε φέτα ψωμιού με την κρέμα αβοκάντο και απο πάνω τοποθετούμε 2 σαλιγκάρια.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ,ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.