Το εντυπωσιακό υβριδικό plug-in supercar i8 θα κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη, όπως ανακοίνωσε η BMW και το μοντέλο παραγωγής θα παράγει συνολικά πάνω από 300 ίππους.

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται για το μεγάλο ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου i8 στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, στις 10 Σεπτεμβρίου. Το πρωτότυπο υβριδικό υπεραυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί παλιότερα, όμως τώρα… ωρίμασαν οι συνθήκες, μετά την παρουσίαση του i3 για να βγει στην παραγωγή.

Το συγκεκριμένο supercar, πέρα από το φουτουριστικό design, θα διαθέτει ένα υβριδικό μηχανικό σύνολο που θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα κι έναν 3κύλιδρο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρα, που από κοινού υπολογίζεται ότι θα παράγουν πάνω από 300 ίππους και 500 Nm ροπής.

Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας μάλιστα θα είναι τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα και θα παράγει 170 ίππους και 250 ροπής. Από την άλλη το μοτέρ βενζίνης θα βρίσκεται στον πίσω άξονα, πετυχαίνοντας έτσι κατανομή βάρους η οποία θα μοιράζεται σε ποσοστό 50:50 μεταξύ των δύο αξόνων. Ο συνδυασμός δε των δύο αυτών κινητήρων θα επιτρέπει στο i8 να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ., με τη μέση κατανάλωση καυσίμου από την άλλη να περιορίζεται στα 3,0 λτ./100 χλμ. Επιπλέον, το i8 θα μπορεί να κινηθεί για 35 χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια.

Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό του 2+2 σπορ μοντέλου θα επικρατεί η φιλοσοφία του LifeDrive, όπως και στο i3, με ανακυκλωμένα και «φιλικά» προς το περιβάλλον υλικά να κυριαρχούν.

Τέλος, το λανσάρισμά του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει προς το τέλος του έτους, ενώ η τιμή του εκτιμάται στα 150.000 ευρώ περίπου.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook