Στην πρώτη πεντάδα των βασικών εμπορικών εταίρων της Βουλγαρίας την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2013 κατατάσσεται η Ελλάδα, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ρουμανία και τη Γαλλία, σε ό,τι αφορά την πορεία των βουλγαρικών εξαγωγών προς τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ειδικότερα, οι πέντε προαναφερθείσες χώρες απορρόφησαν το 69,7% των εξαγωγών της Βουλγαρίας προς κράτη – μέλη της ΕΕ τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (NSI).

Οι βουλγαρικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 7,5% την ίδια περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και η αξία τους ανήλθε σε 10,2 δισ. λέβα (περίπου 5,1 δισ. ευρώ).

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εισαγωγές της Βουλγαρίας από χώρες – μέλη της Ένωσης σημείωσαν μείωση 0,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012 και η αξία τους διαμορφώθηκε σε 11,9 δισ. λέβα (περίπου 5,5 δισ. ευρώ). Ο μεγαλύτερος όγκος αγαθών εισήχθη από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook