Βοσκοί, χασάπηδες και χονδρέμποροι αποτελούν το κύκλωμα του κρέατος που εξάρθρωσε η ΔΟΥ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμορία, που δρούσε σε Ροδόπη, Θήβα και Αθήνα, κατάφερε να κλέψει 7,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, μέσω της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ με πλαστά τιμολόγια πώλησης ζωντανών ζώων.

Η «μαφία των τσοπάνηδων» ξεκινούσε τη δράση της από τη Ροδόπη και βασικά τις Σάπες. Εκτροφείς ζώων από εκεί πωλούσαν ζωντανά σε έμπορο στη Θήβα, ο οποίος, στη συνέχεια, τα μεταπωλούσε σε χονδρέμπορο στην Αθήνα.

Ο έλεγχος ξεκίνησε από τους κτηνοτρόφους. Μέσα από τη διασταύρωση στοιχείων, αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς δεν είχαν ούτε ένα ζώο στην κατοχή τους.

Επιπλέον, η εταιρεία της Θήβας που υποτίθεται ότι αγόραζε τα βοοειδή, για να τα πουλήσει στην Αθήνα, εκτός του ότι δεν υπήρχε το χρονικό διάστημα που εκδόθηκαν τα τιμολόγια, δεν είχε ούτε ένα μοτοποδήλατο στην κατοχή της, προκειμένου να μεταφέρει από τη Ροδόπη στη Θήβα και στην Αθήνα τα μοσχάρια ζωντανά.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι το βάρος του κάθε ζώου ξεπερνούσε τα 700 κιλά. Σε ό,τι αφορά την εταιρεία της Αθήνας, που υποτίθεται ότι ήταν ο τελικός αποδέκτης των κρεάτων, αυτή ακόμη ερευνάται.

\"\"

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook