Τους διάσημους τούρκους ηθοποιούς που ένωσαν τις φωνές τους με τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί και την πλατεία Ταξίμ φαίνεται πως εκδικείται το καθεστώς Ερντογάν. Σε μια πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση, 55 άτομα, ανάμεσά τους 26 πολύ γνωστοί στην Ελλάδα καλλιτέχνες, συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές κατηγορούμενοι για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παραχώρηση χώρων.

Ανάμεσα στους Τούρκους ηθοποιούς που κατηγορούνται είναι, όπως αναφέρει το \”Έθνος της Κυριακής\” ο Κενάν Ιμιρζαλίογλου (Εζέλ), η Νεχίρ Ερντογάν (Σον), ο Μουράτ Γιλντιρίμ (Έρωτας και Τιμωρία), η Χουρτζίν Τερζίογλου (Εζέλ) και ο Ιλκέρ Αξούμ (Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής).

\"\"

Την ίδια στιγμή σάλος έχει ξεσπάσει στα social media στα οποία Τούρκοι πολίτες και όχι μόνο μιλούν για «τιμωρία» των γνωστών ηθοποιών από την κυβέρνηση λόγω της δημόσιας τοποθέτησής τους υπέρ των διαδηλωτών και θεωρούν ότι πρόκειται για έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης των ισλαμιστών με τους κοσμικούς.

\"\"

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στο Τζινχάγκιρ της Κωνσταντινούπολης και σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα σε διαμέρισμα που ανήκει στον ηθοποιό Εράι Οζμπάλ, βρέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης και διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

\"\"

Επίσης, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι βρήκαν 20 κιλά κάνναβης, ένα κιλό κοκαινης, 5 κιλά χάπια ecstasy και μηχανήματα παραγωγής ναρκωτικών. Βέβαια δεν ανακοίνωσαν αν τα βρήκαν στα σπίτια των ηθοποιών που συνέλαβαν.

Αντιθέτως, υπέβαλλαν όλους τους συλληφθέντες σε ιατρικές εξετάσεις, πήραν γενετικό υλικό και αφού απολογήθηκαν γιατί είναι ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δίκη τους, αν προχωρήσει η δίωξη σε βάρος τους αναμένεται να ξεκινήσει το 2014.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook