Υλικά

• 750 γρ. ψάρι «σμέρνα» , χωρίς κεφάλι καθαρισμένη και γδαρμένη
• 300 γρ. μπαρμπουνοφάσουλα
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 120 γρ. φρέσκια ντομάτα κονκασέ
• 80 ml. ελαιόλαδο
• αλεύρι, για το αλεύρωμα του ψαριού
• αλάτι & λευκό πιπέρι (ανάλογο)
• Ελαιόλαδο , για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψάρι σε μερίδες και το εμβαπτίζουμε σε ενα μπώλ με αλατόνερο για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια το αποσύρουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά με πετσέτα.

Παράλληλα, τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τα φασόλια (τα οποία έχουμε προβράσει για 20 λεπτά περίπου), και τα τσιγαρίζουμε κι’αυτά για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τη ντομάτα κονκασέ και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια, προσθέτοντας νερό άν χρειαστεί. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, αλευρώνουμε τη σμέρνα και την τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί και να πάρει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα και την αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο βάζοντας πρώτα τα φασόλια σαν «μαξιλαράκι» και απο πάνω το ψάρι.