Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Ξενοδοχείο “Alcanea Boutique” και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” παρουσιάζουν την έκθεση Φωτογραφίας & Βιντεοτέχνης «To Σώμα & οι Διαστάσεις του» στην Αίθουσα Τέχνης “Alcanea” Αγγέλου 2, Χανιά, Κρήτη, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στις 20:30 το βράδυ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 11.8.2013 μέχρι 30.10.2013.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν Ζωντανές Εικαστικές Δράσεις και Performances σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Ανοικτά καθημερινά 10:00-22:00. Είσοδος Ελεύθερη.

«Το Ανθρώπινο Σώμα αποτελεί ένα συνεχές αντικείμενο μελέτης το οποίο στο πλαίσιο του θετικιστικού λόγου έχει ταυτισθεί με τη φυσική του υπόσταση. Η καρτεσιανή φιλοσοφική παράδοση και ο δυϊσμός της ανθρώπινης ύπαρξης σε Σώμα και Πνεύμα υπογράμμισε τη διαχείρισή του ως βιολογικού αντικειμένου οδηγώντας τις Τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες στην υιοθέτηση και αναπαραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Το Σώμα ως φυσικό φαινόμενο διαμορφώνει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων στα δρώντα υποκείμενα καθώς στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το σώμα τείνει να αναπαριστά σχεδόν κατά απόλυτο τρόπο το Ανθρώπινο Υποκείμενο. Το Ανθρώπινο Σώμα προσλαμβάνεται ως ο καθρέπτης της ανθρώπινης ύπαρξης και η σχέση του με τα άλλα σώματα, το χώρο και το χρόνο το μετατρέπει σε εκφραστή θέσεων, αντι-θέσεων, παρα-θέσεων και πάροχο πνευματικού διαλόγου».

Επιμέλεια: Maria Mentez & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook