Το 1964 ο νεογέννητος Πόλ Φρόνταζ απήχθη από το μαιευτήριο “Μάικλ Ριζ” στο Σικάγο από μια άγνωστη γυναίκα που εμφανίστηκε σαν νοσοκόμα.

Έπειτα από έναν χρόνο η αστυνομία που αναζητούσε εναγωνίως το βρέφος και έχοντας ανακρίνει εκατοντάδες ανθρώπων εντόπισε ένα παρατημένο μωρό έξω από ένα παντοπωλείο στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι.

Ελλείψει των απαραίτητων επιστημονικών τεχνικών η αστυνομία παρέδωσε το μωρό στον Τσέστερ και την Ντόρα Φρόνταζ οι οποίοι το αναγνώρισαν ως δικό τους.

Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά μια απλή εξέταση DNA απέδειξε πως το μωρό δεν ήταν το βιολογικό παιδί του ζεύγους Φρόνταζ.

Η υπόθεση που θυμίζει σενάριο της τηλεοπτικής σειράς “Ανεξιχνίαστες υποθέσεις”, συγκλόνισε την οικογένεια και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αναγκάζοντας το FBI να ανοίξει και πάλι την υπόθεση απαγωγής του πραγματικού Πόλ Φρόνταζ.

Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο άνθρωπος που μεγάλωσε ως Πόλ Φρόνταζ, πατέρας σήμερα ενός τετράχρονου κοριτσιού, δήλωσε πως οι άνθρωποι που γνώρισε ως γονείς του ήταν οι καλύτεροι γονείς που θα μπορούσε να έχει κάποιος και πως θα τους αγαπά πάντοτε, αλλά θα ήθελα να μάθει την πραγματική του ταυτότητα τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε εγκαταλελειμμένος χωρίς να τον αναζητήσει κανείς, καθώς και τί έχει απογίνει το βιολογικό παιδί των Φρόνταζ.

Η Τζόαν Χάιντ εκπρόσωπος του FBI στο Σικάγο ανακοίνωσε πως η υπόθεση ανοίγει και πάλι και πως ελπίζει να καταφέρουν να βρουν νέα στοιχεία για την απαγωγή του βρέφους το 1964 αξιοποιώντας τις την τεχνολογία και τις επιστημονικές εξελίξεις της εποχής.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

protothema.gr