Παρά τα 6,3 Ρίχτερ, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι. Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην ανατολική Ινδονησία και οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά των νησιών Μολούκες, στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ το ινδονησιακό ομόλογό του καθησύχασε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 09:53 (τοπική ώρα, 03:53 ώρα Ελλάδας) στην περιφέρεια Κεπουλαουάν Μπάμπαρ, στο ανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους των Μολούκων, διευκρίνισε το USGS.

«Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ινδονησιακής υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής (BMKG).

Ενας εργαζόμενος στην υποδοχή του ξενοδοχείου Γκάλαξι στο Σαουμλάκι, την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, δήλωσε πως δεν διαπίστωσε καμιά ζημιά. «Δεν ήταν πολύ δυνατός, οι πελάτες μας δεν πανικοβλήθηκαν», διευκρίνισε ο Ενίκ Αριέσαμ.

iefimerida.gr