Όταν βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, είναι πάντα χρήσιμο να κοιτάξουμε πίσω σε παλιές φωτογραφίες και να δούμε τη δραματική εξέλιξη. Όλη αυτή η αφοσίωση, η πειθαρχία, οι θυσίες και οι διαμάχες είναι εκεί. Το πετύχατε μόνοι σας και είναι η απτή απόδειξη ότι είναι κάτι εφικτό. Πηγαίνοντας από το Α έως το Ω είναι απίστευτο, αλλά μερικές φορές όλα τα γράμματα στο μεταξύ γίνονται λίγο θολά. Όταν χάνετε βάρος και αποκτάτε μύες, δεν μπορείτε να παρατηρήσετε πάντα τις μικρές αλλαγές που συμβαίνουν. Μερικές φορές κοιτάτε τον καθρέφτη (βλ. εικόνα παραπάνω) και εξακολουθείτε να σκέφτεστε τον εαυτό σας ως τον \”παλιό εαυτό\”.

Δεν μπορείτε να δείτε αυτό που όλοι γύρω σας είναι ικανοί να παρατηρήσουν, μέχρι που κάποιος σας δίνει μια φιλοφρόνηση. Ακόμα και τότε, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τα καλά πράγματα που οι γύρω του λένε, γιατί πάντα νομίζει ότι δεν έχει αλλάξει πολύ. Ο λόγος; Βλέπεις τον εαυτό σου κάθε μέρα. Ακόμα κι αν κρατάτε καρτέλες με την πρόοδό σας, έχετε την τάση ακόμη και τότε να μην αναγνωρίζετε όλες τις βελτιώσεις που κάνετε, διότι μια αποτελεσματική μετατροπή παίρνει πολύ χρόνο.

Ακούγεται αστείο, αλλά συχνά χανόμαστε τόσο σε αδυναμίες μας που χρειάζονται μεγενθυντικό φακό για να τις δεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις. Ειδικά όταν είσαι τελειομανής, κοιτάς όλα να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά αυτό είναι το bodybuilding. Οι κριτές κοιτάνε το σύνολο και πολλές φορές μια πρωτιά χάνεται από την σωματική ασυμμετρία. Όπως και η γελοιογραφία παραπάνω, ο bodybuilder βλέπει μόνο ό, τι νομίζει ότι μοιάζει. Δεν βλέπει πώς πραγματικά φαίνεται. Το ίδιο ισχύει και στη γυναικεία μορφή κινουμένων σχεδίων. Ομοίως οι γυναίκες, σκέφτονται πάντα ότι είναι μεγαλόσωμες, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει.

\"\"

Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στο πως να είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας! Χρειάζονται χρόνια σκληρής δουλειάς για να είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς φαίνεται το σώμα μας εξωτερικά, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας εσωτερικά. Να είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους άλλους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι οι γονείς μας μας μεγάλωσαν για να έχουμε μια καλή καρδιά, σωστό και δυνατό χαρακτήρα. Όχι μόνο σωματικά δυνατό. Εννοώ τη δυνατότητα να περάσει δύσκολες στιγμές, την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας σε αντιξοότητες που θα συναντήσει και την ικανότητά να διώχνει από τα πόδια του την αρνητικότητα που πλέον δεν του ταιριάζει. Είναι καιρός όλοι να αρχίσουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και να βλέπουμε στον καθρέφτη ό, τι βλέπουν και οι άλλοι. Δεν είναι μόνο για αυτό που οι άλλοι βλέπουν, αλλά περισσότερο για να μάθουμε να αγαπάμε το ποιοι είμαστε και το πως θα συνεχίσουμε. Καλοί, ανόητοι, έξυπνοι, περίεργοι, αντιπαθητικοί κλπ…..Αγαπάς αυτό που έχεις & ροκάρεις με αυτό!

Λιονάκης Γεώργιος,
Elite personal trainer / Απόφοιτος της σχολής fitness, GR.A.F.T.S. Hellas στον τομέα του personal training

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook