Τη μεγαλύτερη μείωση από τον Ιούνιο υπέστησαν τα στοιχήματα των hedge funds υπέρ της ανόδου της τιμής του χρυσού, εν μέσω φημολογίας πως η Fed θα αρχίσει να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι διαχειριστές hedge funds περιόρισαν τις θέσεις long κατά 27% στα 48.103 futures και options την εβδομάδα που έληξε στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα, μεταδίδει το Bloomberg. Οι θέσεις σε συμβόλαια \”short\” αυξήθηκαν κατά 26%.

Ο χρυσός εγκλωβίστηκε σε bear market τον Απρίλιο καθώς ορισμένοι επενδυτές έχασαν την πίστη τους στο ρόλο του μετάλλου ως αποθηκευτικού μέσου αξίας, ενώ ο πλήθωρισμός δεν ανέβασε ταχύτητα λόγω του άνευ προηγουμένου τυπώματος χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες.

\”Αναμένουμε τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις να παραμείνουν συγκρατημένες, οπότε δεν θα σπεύδαμε να αγοράσουμε χρυσό\” ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Από τις αρχές Ιανουαρίου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει βουτιά 20% και οιδεύει προς την πρώτη ετήσια πτώση σε διάστημα 13 ετών. Δεκατέσσερις αναλυτές του Bloombrerg προβλέπουν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα κινηθεί πτωτικά αυτή την εβδομάδα, εννιά αναμένουν άνοδο και επτά είναι ουδέτεροι.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook