Φωτιές άναψε στη Γερμανία το έγγραφο από την έκθεση της Bundesbank που διέρρευσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον οικονομική βοήθεια στις αρχές του 2014.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα για νέο δάνειο προς την Ελλάδα, αφού και τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας έδειξαν ύφεση 4,6% το δεύτερο τρίμηνο έναντι 5,6 το πρώτο (και έναντι του 5% που ήταν οι προβλέψεις), ωστόσο δεν είναι αρκετά για να κατευνάσουν τις φωνές που μιλούν για ένα ακόμη πακέτο διάσωσης, επισημαίνει το δίκτυο CNBC.

Αναλυτές που μίλησαν στο δίκτυο CNBC δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η Γερμανία πλανάται, αν νομίζει ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί και νέο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα ή μία νέα ελάφρυνση χρέους.

«Η οικονομική σταθερότητα μοιάζει να απέχει ακόμη αρκετά για την πιο προβληματική χώρα της ευρωζώνης και το ενδεχόμενο μίας επιπλέον ελάφρυνσης χρέους, ειδικά από την πλευρά των πιστωτών της Ευρωζώνης, μοιάζει να ενισχύεται», ανέφερε ο Chris Scicluna, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ανάλυσης της Daiwa Capital Markets

Ο Michael Hewson, αναλυτής αγορών στην CMC Markets, δήλωσε στο CNBC ότι η έκθεση της Bundesbank, στην οποία αναφέρθηκε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για την Άγκελα Μέρκελ, ένα μήνα πριν από τις εκλογές για την Καγκελαρία.

«Εάν οι Γερμανοί πραγματικά πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, τότε τρέφουν αυταπάτες και \”ζουν στη φωλιά του κούκου\”, παρά τα όσα λένε δημοσίως οι ηγέτες τους».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος για την ευρωζώνη της Barclays, Αντόνιο Γκαρθία, Πασκουάλ, τόνισε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για την ανάπτυξη που έφτασαν από την Ελλάδα, θα μπορούσε να σημάνει ότι υπάρχει πιθανότητα μίας κάποιας ισορροπίας στην οικονομία προς το τέλος του χρόνου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook