Υλικά

• 280 γρ. ελαιόλαδο
• 200 γρ. ζάχαρη
• 400 γρ. μούστο
• 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
• 1 κ. γλυκού σόδα
• 1 ½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ½ κ. γλυκού γαρύφαλλο, τριμμένο
• ½ κ. γλυκού κανέλα σκόνη
• 2 κομματάκια μαστίχα
• 1400 γρ. αλεύρι μαλακό (ίσως και λίγο παραπάνω)

Εκτέλεση

Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μούστο. Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι σας, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και την προσθέτετε στο υπόλοιπο μίγμα μαζί και την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη μαστίχα.

Δουλεύετε τα υλικά για 2-3΄ με το χέρι σας, για ν΄ αναμειχθούν καλά.

Αναμειγνύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και αρχίζετε σιγά σιγά να ρίχτε το αλεύρι και να ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και μαλακιά ζύμη.

Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10΄και πλάθετε κορδόνια μεσαίου μεγέθους, με τα οποία σχηματίζετε μεγάλα, στρογγυλά κουλουράκια.

Τοποθετείτε τα μουστοκούλουρα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45΄-50΄.