Με τον επικεφαλής της οργάνωσης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, Βρετανό βουλευτή Άντριου Τζορτζ, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Ευτύχης Δαμιανάκης.

Ο κ. Τζορτζ είναι πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης “Marbles United”, στην οποία μετέχουν Βρετανοί πολίτες και Έλληνες της διασποράς.

Η οργάνωση δραστηριοποιείται ενεργά με στόχο την επιστροφή των Μαρμάρων στη χώρα μας, από όπου εκλάπησαν στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ο κ. Δαμιανάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δομή και λειτουργία της “Marbles United” και υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης της Ελλάδας από ισχυρούς φίλους στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

Επισήμανε ακόμη ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας θα είναι πράξη γενναιότητας από πλευράς της βρετανικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το Μουσείο της Ακρόπολης μπορεί επαξίως να τα φιλοξενήσει.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη βράβευσή του ως «καλύτερο μουσείο του κόσμου» από τους Βρετανούς ταξιδιωτικούς συντάκτες.

Επίσης, ο Χανιώτης βουλευτής πρότεινε στενότερη συνεργασία της οργάνωσης με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας.

Από τη μεριά του, ο κ. Τζορτζ σημείωσε ότι θεωρεί χρέος της Μεγάλης Βρετανίας να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, δίνοντάς της την ευκαιρία να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Εμφανίστηκε, ωστόσο, απαισιόδοξος όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής των Μαρμάρων, παρότι το κόμμα του, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, και μεγάλο μέρος της βρετανικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της επιστροφής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook