Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα, «Θέσεις και Αντιθέσεις στην Ογκολογία. Η Ακτινοθεραπεία στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας», θα διεξαχθεί από τις 28 Απριλίου έως την 01 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο MINOA PALACE, στα Χανιά.

Το συνέδριο γίνεται για την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου που πραγματοποιείται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε), με στόχο την έγκαιρη πρόληψη & διάγνωση σχετικά με τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου, η Ε.Ο.Π.Ε. προχωρεί στην προσπάθεια υλοποίησης της Διακήρυξης, που επισφραγίστηκε με την υπογραφή της στις 12 Μαρτίου 2011, στο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο: «Advances and Perspectives in Thoracic and Upper Aerodigestive Malignancies» που σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Pittsburgh και υπό την αιγίδα των, European Head & Neck Society, International Academy of Oral Oncology, International Federation of Head and Neck Oncology Societies, International Association for the Study of Lung Cancer, European Thoracic Oncology Platform και European Society for Medical Oncology.

Με τη Διακήρυξη αυτή, οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς και οι φορείς των ασθενών θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τόσο το ευρύ κοινό όσο και την Πολιτεία στα ειδικά προβλήματα που οι ασθενείς αυτού του τύπου των καρκίνων αντιμετωπίζουν, αλλά και τις δυσκολίες στη θεραπευτική διαχείριση τους από την ογκολογική επιστημονική κοινότητα.

Επιδίωξη όλων είναι η ευαισθητοποίηση αυτή να οδηγήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την πιο επιστημονική, ανθρώπινη και αποδοτική διαχείριση του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου. Η καθιέρωση μια Ελληνικής και γιατί όχι Πανευρωπαϊκής ή και Παγκόσμιας μέρας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω ξεκινάει μια Ενημερωτική Καμπάνια, η οποία θα λαμβάνει χώρα σε Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας.

Η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει το δίαυλο επικοινωνίας, ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα της ενημέρωσης και της πρόληψης με ενημερωτικό περίπτερο, διαδραστικές ενέργειες, καθώς και εντυποδιανομή.

Παράλληλα, την Παρασκευή στις 16:30 στο MINOA PALACE κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης Συλλόγων- Φορέων Καρκινοπαθών Κρήτης & υπόλοιπης Ελλάδος, θα στηθεί ταμπλό με τη Διακήρυξη, στο οποίο θα μπορούν να υπογράψουν όλοι όσοι συμφωνούν με τη αυτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook