Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου και διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της ΔΕΘ, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την αντίδρασή της για μία σειρά μέτρων της κυβέρνησης, όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους, που εξελίσσονται, όπως αναφέρει, «σε μαζικό “εξολοθρευτή” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία το κόστος από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων «εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», ενώ «καθιστά δε εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές».

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «διαπραγματευτική απουσία της ελληνικής κυβέρνησης», η οποία, όπως σημειώνει, «πηγάζει από την αδυναμία της να κατανοήσει πρώτα αυτή τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική πραγματική οικονομία και η κοινωνία».

Η αδυναμία αυτή, προσθέτει, «διαφαίνεται και από την άρνηση της να ακούσει και να συζητήσει με τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πριν την κατάθεση και ψήφιση των οποιονδήποτε νομοθετημάτων, καθώς και από την 15μηνη άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχθεί το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook