Συνήθεια που έγινε… λατρεία μοιάζει να είναι η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος Ανάπτυξης για την ομάδα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων!
Τα παιδιά του Μανώλη Αγγελάκη πανηγύρισαν στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση πρωταθλήματος και έκτη συνολικά στην ιστορία του ΝΟΧ.
Η σχετική ενημέρωση:
Την κατάκτηση του έκτου -και τρίτου συνεχόμενου- πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανάπτυξης πανηγυρίζει η ομάδα Κάνοε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων! Με συγκομιδή 8 μεταλλίων, εκ των οποίων 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα, η ομάδα του Μανώλη Αγγελάκη σφράγισε έτσι τον τίτλο στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου αποδεικνύοντας πως παράγεται σημαντική δουλειά στις υποδομές της και πως το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για το τμήμα.

Ο Ν.Ο.Χ. συγκέντρωσε συνολικά 211 βαθμούς τερματίζοντας στην 1η θέση, αφήνοντας στη 2η τον Ν.Ο. Πόρου Τροιζηνίας με 205,5 και τον Ν.Ο. Αιγυπτιωτών 3ο με 151 βαθμούς.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τα οποία ανταποκριθήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις και οι επιτυχίες τους αποδεικνύουν ότι ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων βρίσκεται δικαίως ανάμεσα στα τρία κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα», δηλώνει ο προπονητής του Ν.Ο.Χ., Μανώλης Αγγελάκης, για να συνεχίσει: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για ό,τι καταφέραμε, καθώς για μας, αυτό είναι το 6ο πρωτάθλημα και 3ο συνεχόμενο που κατακτούμε στην κατηγορία της Ανάπτυξης. Για να συγκεντρωθούν οι 211 βαθμοί που μαζέψαμε, συνέβαλαν και οι 27 αθλητές της ομάδας μας οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες τόσο με τις πανελλήνιες νίκες τους όσο και με τα πλασαρίσματά τους.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία ANEK LINES στην οποία οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος των επιτυχιών του Τμήματος. Χωρίς την συνδρομή της, το Κάνοε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων δεν θα μπορούσε να διατηρείται μέσα στα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρονιά».

Για την επιτυχία του Τμήματος να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας, ο έφορος Κάνοε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Δημήτρης Καλλιβρετάκης, δηλώνει ότι: «Για άλλη μια χρονιά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας έτσι πως κατέχουμε δίκαια την 1η θέση στην κατηγορία της Ανάπτυξης. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήταν μια δύσκολη αποστολή αλλά είναι ευχάριστο ότι τη φέραμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Η κατάκτηση του κυπέλλου επισφραγίζει τις προσπάθειες του προπονητή, των παιδιών και του Ομίλου για τη δουλειά που παράγεται. Θέλουμε να ελπίζουμε, σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για την κοινωνία μας, ότι ατενίζουμε το μέλλον αισιόδοξα. Η επιτυχία των παιδιών μας δίνει δύναμη και κουράγιο ενώ ήταν τεράστια η χαρά μας να βλέπουμε τους γονείς τόσο περήφανους μετά το τέλος των αγώνων. Αφιερώνουμε την επιτυχία μας στην ΑΝΕΚ LINESόπου χωρίς τη βοήθειά της δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια. Είναι συνοδοιπόρος στο ταξίδι μας με τα σκάφη του Καγιάκ».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το Ν.Ο. Χανίων ήταν τα εξής:

Χρυσά μετάλλια

Κ2 200μ. Παμπαίδων: Αναστάσιος Μελεμενής – Γιάννης Κουτσοποδιώτης
Κ2 200μ. Παίδων Αρχάριων: Γιώργος Σηφάκης – Γιάννης Κουριδάκης 
Κ2 1000μ. Παμπαίδων: Γιάννης Αντωνίου – Παναγιώτης Μαρκαντωνάκης 
Κ2 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Μαγδαληνή Αντωνίου – Μαρία Μελεμενή 
Κ2 1000μ. Παίδων Αρχάριων: Γιώργος Σηφάκης – Γιάννης Κουριδάκης

Ασημένια μετάλλια

Κ1 200μ. Παμπαίδων: Αναστάσιος Μελεμενής

Χάλκινα μετάλλια

Κ1 200μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Μαγδαληνή Αντωνίου
Κ2 500μ. Παγκορασίδων: Μαργαρίτα Καρακατσάνη – Ελευθερία Παπασταματάκη 

4η θέση

Κ1 1000μ. Παμπαίδων: Γιάννης Κουτσοποδιώτης
Κ1 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Μαρία Μελεμενή
Κ2 200μ. Παμπαίδων: Παναγιώτης Μαρακαντωνάκης – Αντώνης Μαρακαντωνάκης

5η θέση

Κ1 1000μ. Παμπαίδων: Γιάννης Αντωνίου
Κ1 500μ. Παγκορασίδων: Μαργαρίτα Καρακατσάνη
Κ2 1000μ. Παμπαίδων: Δημήτρης Βαραβάντακης – Ανδρέας Πρωτοπαπαδάκης  

6η θέση

Κ1 200μ. Παμπαίδων: Αντώνης Μαρακαντωνάκης
Κ2 200μ. Προαγωνιστική Κοριτσιών: Άννα Αγγελάκη – Γλυκερία Αγγελάκη 
Κ2 200μ. Παμπαίδων: Δημήτρης Βαραβάντακης – Ανδρέας Πρωτοπαπαδάκης  
7η θέση

Κ1 200μ. Παίδων Αρχαρίων: Λευτέρης Πολυχρονάκης 
8η θέση

Κ2 200μ. Παμπαίδων: Αργύρης Γκογκίδης – Κυριάκος Ποντικάκης 
Να σημειωθεί πως οι αθλητές Σπύρος Θωμαδάκης, Ανδρόνικος Νικολούδης, Μάξιμος Δερμιτζάκης, Νίκος Στρατουδάκης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Παύλος Στουπάκης, Δέσποινα Σώκου, Ελίνα Ποντικάκη και Βασιλική Σασλή προκρίθηκαν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων που έλαβαν μέρος, όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά και αποκλείστηκαν.

Αναλυτικά η πρωταθλήτρια ομάδα του Ν.Ο.Χ. που συμμετείχε στους αγώνες, είναι η εξής:

Τάσος Μελεμενής, Γιάννης Κουτσοποδιώτης, Αντώνης Μαρκαντωνάκης, Παναγιώτης Μαρκαντωνάκης, Γιάννης Αντωνίου, Κυριάκος Ποντικάκης, Σπύρος Θωμαδάκης, Ανδρόνικος Νικολούδης, Δημήτρης Βαρβαντάκης, Αργύρης Γκογκίδης, Αντρέας Πρωτοπαπαδάκης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Γιώργος Σηφάκης, Γιάννης Κουριδάκης, Λευτέρης Πολυχρονάκης, Παύλος Στουπάκης, Μάξιμος Δερμιτζάκης, Νίκος Στρατουδάκης, Μαίρη Μελεμενή, Μαγδαληνή Αντωνίου, Ελίνα Ποντικάκη, Βασιλική Σασλή, Άννα Αγγελάκη, Γλυκερία Αγγελάκη, Δέσποινα Σώκου, Μαργαρίτα Καρακατσάνη, Ελευθερία Παπασταματάκη.
Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων ευχαριστεί θερμά  τον κύριο Αλέξανδρο Μπόβαλη, ιδιοκτήτη του Ιστιοφόρου Aegean Schatz, για την ευγενική χορηγία ενδυμασίας των αθλητών του τμήματος Κάνοε Καγιάκ. Επίσης, τους γονείς των αθλητών τμήματος που είναι δίπλα στα παιδιά και στηρίζουν την προσπάθειά τους αλλά και το Τμήμα, καθώς επίσης και τους χορηγούς – υποστηρικτές.

Συνοδοί της αποστολής στο Μεσολόγγι ήταν ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Καλλιβρετάκης, ο προπονητής Μανόλης Αγγελάκης, καθώς και οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας, Αναστάσης Αναγνωστόπουλος και Ζωή Δημητρουλάκη, η βοήθεια των οποίων αποδείχτηκε πολύτιμη.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook