Συνελήφθη 43χρονος στρατιωτικός ενώ αναζητείται συνεργός του για περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως προσώπων

Με το πρόσχημα της αποκατάστασης συγγενικών τους προσώπων που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών ή τιμαλφών

Συνελήφθη έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου, 43χρονος στρατιωτικός, ενώ αναζητείται συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας» και «Απάτης».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω είχαν ως σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, με το πρόσχημα της αποκατάστασης συγγενικών τους προσώπων, που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Ειδικότερα, ο συνεργός του 43χρονου, προσποιούμενος ιατρό νοσοκομείου, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τα θύματά τους, πρωινές και απογευματινές ώρες, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό και την ταραχή τους και τους ανήγγειλε ψευδώς ότι στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας ζητώντας την άμεση καταβολή χρημάτων ή τιμαλφών, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονται για την αποκατάσταση των ασθενών. Στη συνέχεια, ο 43χρονος, μετέβαινε κατ’ εντολή του συνεργού του στις οικίες των υποψήφιων θυμάτων για την παραλαβή των χρημάτων.

Με τον παραπάνω τρόπο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αποπειράθηκαν την 12-08-2013 σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, να εξαπατήσουν σε επτά (7) περιπτώσεις, ηλικιωμένα κυρίως άτομα.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου μεσημβρινές ώρες της 12-08-2013, εντοπίσθηκε και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 43χρονος σε είσοδο οικίας ενός εκ των υποψήφιων θυμάτων όπου αποπειράθηκε να παραλάβει χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο του έτερου συνεργού του όσο και τυχόν παθόντων.