Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν εφέτος να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, καθώς όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι δεν επαρκούν τα κονδύλια για την κάλυψη όλων των επιδοτούμενων θέσεων από το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι 31.153 παιδιά \”απειλούνται\” με αποκλεισμό από σταθμούς και κέντρα από τον Σεπτέμβριο και τονίζει ότι χρειάζεται επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να καλυφθούν όλες οι επιδοτούμενες θέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Γιάννη Βρούτση, τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές πληρούν εφέτος 91.153 παιδιά. Ωστόσο, η υπάρχουσα χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ επαρκεί για να καλύψει μόνο τα 2/3 των αιτήσεων, δηλαδή 60.000 παιδιά.

Με την επιστολή του, ο κ. Ασκούνης ζητά να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα 225 εκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν και τα 91.153 παιδιά.

Μάλιστα, η ΚΕΔΕ προτείνει ως λύση τα χρήματα να βρεθούν από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ που λιμνάζουν και δεν έχουν απορροφηθεί.

Στον Κώστα Ασκούνη απάντησε άμεσα με επιστολή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με την οποία διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook