Την ανυπαρξία πολιτικής για την ανάπτυξη και εξέλιξη βασικών έργων υποδομής από την κυβέρνηση καταδεικνύει μεταξύ άλλων με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά:

«Εδώ και 18 σχεδόν μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις εξαγγελίες της για αναπτυξιακή πολιτική, έμφαση σε έργα υποδομής και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η Κρήτη βιώνει καθημερινά την αδιαφορία και την εγκατάλειψη», τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή από κοινού με συναδέλφους του βουλευτές.

Στην Επερώτηση αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, η καθυστέρηση ή εγκατάλειψη μεγάλων έργων υποδομής απαραίτητων για το νησί όπως αυτών στα λιμάνια Σφακίων και Ηρακλείου, των αεροδρομίων της Σητείας και του Καστελίου και στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.

«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με το Βόρειο και Νότιο Οδικό Άξονα, τη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, την προώθηση των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων, τη λειτουργικότητα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, όπως σε Κνωσό και Ηράκλειο αντίστοιχα, την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού. Όσο για την Κρήτη Α.Ε, έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Επερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ. Παράλληλα τονίζουν ότι «το πολυδιαφημισμένο Πρόγραμμα «Κρήτη: Πράσινη Ανάπτυξη», ύψους 120 εκατ. Ευρώ, βρίσκεται στον αέρα λόγω περικοπής των κονδυλίων του» ενώ επισημαίνουν «την εξαιρετικά χαμηλή (μόλις 19,16%) απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ», την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της υγείας και της παιδείας και την ανυπαρξία πολιτικής για το ελαιόλαδο και τα αγροτικά προϊόντα του νησιού.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνάδελφοί του βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς πότε θα ξεκινήσουν τα έργα υποδομής στην Κρήτη, πότε θα καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό των Νοσοκομείων και του ΙΚΑ στο νησί, με ποιο τρόπο θα προωθηθούν έμπρακτα τα αγροτικά προϊόντα, ποιο είναι το κονδύλι που θα διατεθεί στην Αυτοδιοίκηση και γενικότερα πώς θα διασφαλιστεί ότι η Κρήτη δεν θα πληρώσει το μάρμαρο της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.