Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανασφάλιστης εργασίας στην Ελλάδα αποκάλυψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η οικονομική αστυνομία ενώ όπως αποκαλύφτηκε το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε επιχειρήσεις, κυρίως ξενοδοχεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο εταιρείες-\”φαντάσματα\” (με έδρα το εξωτερικό) \”διοχέτευσαν\” εργαζόμενους από χώρες της Ε.Ε. σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενες τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα βάσει των οποίων ένας εργαζόμενος από χώρα της ΕΕ μπορεί να δουλέψει στην χώρα μας χωρίς ο εργοδότης να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ήδη ασφαλισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία που έχει συλλέξει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στον Εισαγγελέα Ηρακλείου καθώς υπολογίζεται ότι 60 άτομα που εργάζονταν σε ξενοδοχειακές μονάδες στο νομό Ηρακλείου, παρέμεναν ανασφάλιστοι ενώ \”φαίνονταν\” ασφαλισμένοι στη χώρα καταγωγής τους, κάτι που που δεν ισχύει καθώς οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα απέδειξαν ότι δεν είχαν καμία ασφάλιση ούτε στις χώρες προέλευσης τους.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  κυρίως στις περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook