Υλικά

• 1 κιλό βερίκοκα, 1 κιλό ζάχαρη,
• 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
• 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλύετε ώριμα, αλλά γερά βερίκοκα, τα πλένετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα βάζετε να βράσουν με το νερό. Αφού βράσουν και λιώσουν τα περνάτε από την σίτα. Μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε μαζί με την ζάχαρη σε φαρδιά κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι και βράζετε σε δυνατή φωτιά.

Κατά την διάρκεια του βρασμού ανακατεύετε τη μαρμελάδα για να μην πιάσει μέχρι να δέσει και να πέφτει από το κουτάλι σε μάζα. Προσθέσετε τον χυμό του λεμονιού αφήνετε να πάρει δύο βράσεις, κατεβάζετε, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε σε γυάλινα βάζα.