Από το Βαμβακόπουλο Χανίων το 2004 με «στόχο» ένα κρεοπωλείο μέχρι τις Οινούσσες Χίου το 2013, με σχεδιασμό για ένοπλες επιθέσεις στην Τουρκία.

Αυτή την ιδιόμορφη σχέση ενός «χασάπικου» στην Κρήτη με υπουργεία – στόχους στην Τουρκία, προσπαθούν να διερευνήσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες με την δράση της τουρκικής ένοπλης οργάνωσης DHKPC, ύστερα από την σύλληψη δύο μελών της στο ταχύπλοο «Εμμα» ανοικτά της Χίου.

Στο φουσκωτό βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων. Και αυτή η ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, που απασχόλησε και τους κ.κ. Ομπάμα και Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντησή τους, είχε μια απροσδόκητη τροπή. Όπως διαπιστώθηκε, λοιπόν, το μεσημέρι της Τρίτης από βαλλιστικό έλεγχο «ένα από τα πιστόλια που βρέθηκε στο ταχύπλοο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη ένοπλη επίθεση της διεθνούς τρομοκρατίας, ούτε σε παρακινδυνευμένη ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος, όπως θα πίστευε κανείς. Διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί μόνο στις 6 Απριλίου 2004, δηλαδή πριν από δέκα περίπου χρόνια, σε πυροβολισμούς που είχαν ριχθεί εναντίον μικρού κρεοπωλείου στα Χανιά».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι πιθανότερο σενάριο είναι οι Τούρκοι ένοπλοι να προμηθεύονταν όπλα από λαθρεμπόρους, μέσω Κρήτης. Ωστόσο έχουν βάλει ήδη στο μικροσκόπιο τους φαινομενικά εντελώς «άσχετους» πυροβολισμούς στο κρητικό κατάστημα προκειμένου να βρουν άγνωστες παραμέτρους της υπόθεσης, της «τρομοκρατίας» στην Τουρκία…

Το κρεοπωλείο αυτό _έχει κλείσει προ εξαετίας_ βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο, στην περιοχή του Βαμβακόπουλου, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων έξω από τα Χανιά. Ιδιοκτήτης του ήταν ένας 42χρονος πρώην υπάλληλος σούπερ μάρκετ που πλέον ασχολείται με αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες. Ολοι μιλούν για έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη ο οποίος συνεργαζόταν με έναν συνομήλικό του εμποροϋπάλληλο. Οι 10-12 σφαίρες ρίχθηκαν τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας από άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ, τα οποία αμέσως μετά εξαφανίσθηκαν.

Οπως αναφέρει πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή, «επρόκειτο για ένα συμβάν που δεν έγινε σχεδόν καθόλου αντιληπτό και δεν υπήρξε καταγραφή του από σχεδόν κανένα τοπικό Μέσο Ενημέρωσης. Δεν προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου είχε οποιαδήποτε οικονομική ή άλλης φύσης εκκρεμότητα. Ωστόσο, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε συνέχεια με νεώτερες απειλές ή άλλες παρεμφερείς ενέργειες.

Οι δράστες φέρεται ότι ήταν περαστικοί που πυροβόλησαν υπό άγνωστες συνθήκες. Το περιστατικό ερευνήθηκε από την Ασφάλεια Χανίων χωρίς να προκύψει οτιδήποτε. Πρέπει βεβαίως να σημειώσουμε ότι ποτέ στην συγκεκριμένη περιοχή δεν ανέκυψε θέμα με δράση Τούρκων ενόπλων…»
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν βρήκαν τον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης που είχε αποστείλει η ΕΛ.ΑΣ, με την ένδειξη κατά αγνώστων δραστών.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα όπλα έφτασαν στα χέρια Τούρκων, όπως συμβαίνει στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις, μέσω Κρητικών ποινικών οι οποίοι φυσικά δεν είπαν στους αγοραστές του οπλισμού ότι «ένα από τα πιστόλια είχε μία περιστασιακή… μικροχρήση».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. /tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook