Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του έργου για την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς και των απαραίτητων χώρων κίνησης και στάθμευσης που το περιβάλλουν, στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.051.485,47 ευρώ (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) ή 2.589.000 ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, μέσω του Π.Δ.Ε., με κωδικό 2012ΕΠ00280090.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το κτίριο του Κέντρου Υγείας καθώς και οι απαραίτητοι χώροι κίνησης και στάθμευσης που το περιβάλλουν, θα κατασκευαστούν στο τμήμα έκτασης 5.848,41 τ.μ. του Οικοδομικού τετραγώνου όπου προβλέπονται χρήσεις Υγείας. Το κτήριο αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα (υπόγειο και ισόγειο) συνολικού εμβαδού 1300τ.μ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:
• Κατηγορία οικοδομικών με προϋπολογισμό (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.): 1.246.456,33 ευρώ.
• Κατηγορία Η/Μ: 805.029,14 ευρώ.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

1. Οικοδομικές εργασίες κτηρίου.
Εκσκαφές, επιχώσεις, κατασκευή φ.ο. από οπλισμένο σκυρόδεμα, οπτοπλινθοδομές, επιχρίσματα, μονώσεις, ψευδοροφές, επιστρώσεις δαπέδων, μεταλλικές κατασκευές, κουφώματα, χρωματισμοί.

2. Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κτηρίου.
Ύδρευση, Αποχέτευση, Όμβρια, Κλιματισμός – Θέρμανση – Αερισμός, Πυρασφάλεια, Ισχυρά Ρεύματα, Ασθενή Ρεύματα, Αντικεραυνική Προστασία, Ανελκυστήρας.

3. Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.
Ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, εγκατάσταση πρασίνου, φωτισμός.

Δείτε εδώ την περίληψη της προκήρυξης


(φωτό από τις εργασίες κατεδάφισης του Παλιού Νοσοκομείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook