Απαντητική επιστολή έστειλε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστα Ασκούνη, ο οποίος είχε στείλει με τη σειρά του επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση (με κοινοποίηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης), ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Παιδικής Φροντίδας της αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητούσε η χρηματοδότηση να γίνει από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και οι αιτήσεις των 31.000 επιπλέον παιδιών που, αν και τηρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει στην επιστολή του ότι έχει «ήδη από την περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου απευθύνει σχετική επιστολή για το θέμα αυτό προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας», με την οποία επισημαίνει την «επιτακτική ανάγκη αύξησης» των κονδυλίων για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» κατά 75 εκατ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Η σημασία και η χρησιμότητα του εν λόγω προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητες, καθώς αυτό παρέχει υπηρεσίες φροντίδας παιδιών και εξαρτημένων προσώπων και προσφέρει θέσεις φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους με αναπηρίες, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μητέρες στην ευχερέστερη πρόσβασή τους στην απασχόληση» προσθέτει ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι «με το πρίσμα αυτό το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πολύτιμες υπηρεσίες του παραπάνω προγράμματος παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ζητήσει την αύξηση των κονδυλίων προκειμένου να καλυφθούν και οι αιτήσεις για ακόμη 31.000 παιδιά, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο και πως σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, τα οποία παραθέτει ο κ. Ασκούνης, με την υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατ. ευρώ επαρκεί μόνο για την κάλυψη των δύο τρίτων των αιτήσεων, δηλαδή 60.000 θέσεις και όχι 91.000 που θα έπρεπε να ενταχθούν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ασκούνης, για να γίνει δυνατή η ένταξη όλων των παιδιών στο πρόγραμμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις.

in.gr/Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook