Σε απευθείας σύνδεση με τον ωκεανό, δίνει την δυνατότητα να συνδέονται εκατομμύρια άνθρωποι η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Μονάχα με ένα κλίκ στον ιστότοπο, η ΝΟΑΑ προσφέρει την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να δεί σε ζωντανή σύνδεση τον βυθό της θάλασσας έως και τρία χιλιόμετρα βάθος, ενώ για την υπηρεσία αυτή υπάρχουν στη διάθεσή τους τρία streams διαθέσιμα για οχτώ ώρες την ημέρα.

Η εξερευνητική αποστολή Okeanos Explorer, ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζει ήδη ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόσφατα πολλοί είχαν την δυνατότητα να δουν για παράδειγμα, ένα χέλι να επιτίθεται εναντίον καλαμαριού και άκουσαν τα επιφωνήματα των ερευνητών όταν ανακάλυψαν ένα τεράστιο υποθαλάσσιο φαράγγι.

«Θυμίζει λίγο την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων», ανέφερε η Αμάντα Δημοπούλου από τη Γεωλογική Ερευνητική Υπηρεσία των ΗΠΑ, μία από τους επιστήμονες που ακούγονται συχνά στα live streams καθώς εξηγούν στους θεατές τι ακριβώς βλέπουν, μιλώντας στο Associated Press, και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μυστηριώδη οικοσυστήματα. Δεν γνωρίζουμε πάντοτε τι θα βρούμε.»

Η αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους της NOAA, στοιχίζει 40.000 δολάρια σε ημερήσια βάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου. Στο παρελθόν, το ίδιο σκάφος χρησιμοποιήθηκε στην εξερεύνηση του Ειρηνικού Ωκεανού, όμως οι επόμενες αποστολές θα επικεντρωθούν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο… ζωντανής κάλυψης της υποθαλάσσιας δράσης, σε φαράγγι ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο.

Επισκεφθείτε την σελίδα www.noaa.gov

koolnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook