Τη συνεργασία της Εκκλησίας Κρήτης και της Περιφέρειας σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και συμπαράστασης των κοινωνικών αδυνάτων σε πρώτη φάση και σε δεύτερο επίπεδο σε θέματα εξέλιξης έργων αναστήλωσης και διατήρησης μνημείων, θρησκευτικού τουρισμού και δράσεων της Εκκλησίας της Κρήτης, επεσήμαναν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη  ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος.

 Ο Περιφερειάρχης δήλωσε στήριξη στην ιεραρχία της Κρήτης, στο φιλανθρωπικό της έργο και σε όλες τις δράσεις που έχει δρομολογήσει, επισημαίνοντας ότι «θα προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί προς όφελος του λαού, της εκκλησίας, της τοπικής ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Μακάριος επεσήμανε:

«Ο αιρετός πρώτος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ήρθε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης στις 10 Ιανουαρίου  και σε συνέχεια της υψηλής αυτής επισκέψεώς του, όπου είχε συνεργασία μετά της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Κρήτης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν, κυρίως όμως τα προνοιακά και τη συμπαράσταση τόσο της Περιφέρειας όσο και της Εκκλησίας στους ενδεείς απόρους δυστυχισμένους ανθρώπους και λοιπούς που υποφέρουν αυτό τον καιρό. Σήμερα επισκέπτεται το γραφείο του για πρώτη φορά  επίσημα η Συνοδική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και συζητήσαμε με τον κ. Περιφερειάρχη τρεις τομείς.

Τον προνοιακό – συμπαράστασης στις ευπαθείς  ομάδες που έχουν ανάγκη, άρα να τονώσουμε έτι περαιτέρω τις προνοιακές δομές και τη συμπαράσταση προς το λαό της Κρήτης. Θέσαμε ζητήματα αναστύλωσης  μνημείων και μας έδωσε σπουδαίες πληροφορίες και τρίτον, την προώθηση προγραμμάτων,  που  είχε την καλοσύνη από όταν ήταν υφυπουργός αλλά και μέχρι σήμερα, ώστε να μην καθυστερήσουν δημοπρατήσεις και άλλα έργα Ιερών Μητροπόλεων, Μονών και Ενοριών. Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε και το νόμο 3848/19.5.10  που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου στο άρθρο 44 αναφέρεται ότι η Εκκλησία Κρήτης, οι Μητροπόλεις της μπορούν, είτε η Σύνοδος είτε οι Μητροπόλεις να έχουν συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες , με την Περιφέρεια, υπογράφοντας μεταξύ τους προγραμματικές συμβάσεις, μέσα από τις οποίες μπορούν να ρυθμιστούν με κάθε λεπτομέρεια και με κάθε νόμιμη εφαρμογή η συνεργασία για έργα κοινωνικής πρόνοιας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook