Οι βρισιές έχουν αναλγητική δράση, ιδίως για εκείνους που δεν τις χρησιμοποιούν πολύ συχνά, αναφέρει η «Daily Mail». Για τους πιο ευγενικούς ανθρώπους η  χρήση τους έχει τέσσερις φορές πιο κατευναστική επίδραση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του γερμανικού πανεπιστήμιο Kils. Μάζεψαν 71 εθελοντές οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: εκείνοι που χρησιμοποιούνται λιγότερο από 10 βρισιές ανά ημέρα, και άλλοι που χρησιμοποιούνται 40 προσβλητικές λέξεις την ημέρα.

Στους συμμετέχοντες στο πείραμα προτάθηκε να βάλουν το χέρι του στο μπολ με κρύο νερό και να το διατηρούνται εκεί όσο αντέξουν.

Την πρώτη φορά τους ζητήθηκε να επαναλαμβάνουν κάτι θετικό χωρίς βρισιές. Τη δεύτερη φορά μπορούσαν να χρησιμοποιούν ελεύτερα όσες βρισιές θέλουν.

Εκείνοι που στην καθημερινή τους ζωή πρόσεχαν τι λένε, κατάφεραν να κρατήσουν  το χέρι τους 45 δευτερόλεπτα περισσότερο σε σχέση με την πρώτη προσπάθεια, όταν έπρεπε να λένε μόνο καλά πράγματα. Οι λάτρεις των βρισιών, ωστόσο, κράτησαν το χέρι τους μόνο δέκα δευτερόλεπτα περισσότερο από ό, τι την πρώτη φορά.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι βωμολοχίες επιτρέπουν την παραγωγή των ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι μία από τις τρείς  κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών που παράγονται στον εγκέφαλο, με αντιπροσωπευτικότερη τη β-ενδορφίνη, που έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση.

Όμως, για να ενεργήσουν οι αισχρές λέξεις, πρέπει να φυλάσσονται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook