Με μια λιτή ανακοίνωση οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να ξεφύγει από τον ελεγκτή του τρόλεϊ κι ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, χθες το βράδυ στο Περιστέρι.

«Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη για το τραγικό περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 13/8 στη γραμμή τρόλεϊ 12 της ΟΣΥ, όταν επιβάτης στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο του εισιτηρίου άνοιξε την πόρτα και βγήκε εκτός του οχήματος ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να καταλήξει.Εκφράζουμε επίσης στην οικογένεια του τα θερμά συλλυπητήρια μας» αναφέρει η ανακοίνωση που δεν μπαίνει στην ουσία των όσων διαδραματίστηκαν: «Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό έχουν επιληφθεί από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την θλίψη μας για το τραγικό περιστατικό και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου νέου», καταλήγει το κείμενο.

Οι μαρτυρίες είναι πολλές και αντικρουόμενες, και γεννούν ερωτήματα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν τη συμπεριφορά του ελεγκτή, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, η πλευρά του τελευταίου καταγγέλλει επίθεση εναντίον του και εναντίον επιβάτη από τον 19χρονο.

Οι επιβάτες καταγγέλλουν οδηγό και ελεγκτή

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα άρχισαν στις 10 το βράδυ της Τρίτης όταν ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ της γραμμής 12 από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 19χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Μαρτυρίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ακολούθησε συμπλοκή μετά από την έντονη διαμαρτυρία του νεαρού. Δύο επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε έξω από το όχημα και έπεσε στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επιβάτες, που παρακολουθούσαν το περιστατικό, αντέδρασαν ζητώντας από τον ελεγκτή να μην συμπεριφέρεται κατ΄ αυτό το τρόπο, ενώ μετά τη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο υπήρξε επίσης διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και μαρτύρων κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν ήδη φτάσει στο σημείο.

Τι υποστηρίζει ο ελεγκτής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, η πλευρά του ελεγκτή ισχυρίζεται πως ο νεαρός ήταν… εξαιρετικά επιθετικός.

Ο υπάλληλος φέρεται να κατέθεσε πως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές για να αποφύγει τον έλεγχο, χτυπώντας μάλιστα και έναν επιβάτη που έσπευσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Όταν τα πράγματα ηρέμησαν-σύμφωνα πάντα με την πλευρά του ελεγκτή-ζητήθηκε από το νεαρό να καθίσει σε μια θέση επιβάτη ώστε στην επόμενη στάση να κατέβει και να δώσει τα στοιχεία του.

Και ενώ τα πράγματα – πάντα σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή- φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϋ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες και κατευθυνόταν προς την στάση «Δημαρχείο», 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϋ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πλευρά, ο ίδιος ο ελεγκτής ήταν αυτός που κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το τηλέφωνό του.

Τα ερωτήματα

Από τους ισχυρισμούς του υπαλλήλου των ΟΣΥ γεννώνται ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.

-Πως ανοιξε η πόρτα; Η πλευρά του ελεγκτή επιμένει πως ο νεαρός το έκανε, όχι πατώντας το μπουτόν κινδύνου, αλλά ανοίγοντάς την με τα χέρια, ενώ ήταν εν κινήσει το τρόλεϊ το οποίο σταμάτησε αυτόματα (αντιθέτως, με το μπουτόν κινδύνου πρώτα σταματά το όχημα και μετά αυτόματα ανοίγουν οι πόρτες). Σίγουρα η προσπάθειά του θα διήρκεσε κάποια δευτερόλεπτα. Γιατί δεν φώναξε ο ελεγκτής στον οδηγό να φρενάρει προκειμένου να μην προκληθεί ατύχημα;

-Γιατί ο υπάλληλος, αν φυσικά ισχύουν οι ισχυρισμοί του, ενεπλάκη σε διαπληκτισμό με τον επιβάτη; Και, όπως λέει, του ζήτησε να κατέβουν μαζί στην επόμενη στάση. Πώς ακριβώς θα χειριζόταν, μετά την αποβίβασή του, έναν τόσο βίαιο νεαρό άνδρα;

-Γιατί διαπληκτίστηκαν, μετά το περισταστικό και την αποχώρηση του ασθενοφόρου με τον τραυματία, οι αυτόπτες με τον ελεγκτή; Αν, όπως λέει ο ελεγκτής, είχε δεχτεί επίθεση μέσα στο όχημα, άρα ενώπιον των αυτοπτών μαρτύρων, γιατί μετά το περιστατικό εκείνοι του επιτέθηκαν και διαπληκτίστηκαν μαζί του; Τις επιθέσεις που δέχτηκε από τους επιβάτες, άλλωστε, τις επιβεβαιώνει και ο ίδιος στη μαρτυρία του. Γιατί εισέπραξε την οργή τους αν ο ίδιος ήταν θύμα επίθεσης;

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook