Η Charlotte είναι μόλις έξι ετών και ακολουθεί θεραπεία με χρήση… κάνναβης.
Η μικρή από το Ντένβερ του Κολοράντο πάσχει από μια σπάνια μορφή επιληψίας, εξαιτίας της οποίας υπέφερε από εκατοντάδες κρίσεις κάθε εβδομάδα.

Οι κρίσεις όμως σταμάτησαν όταν οι γονείς της αποφάσισαν να τή βάλουν σε ένα πρόγραμμα θεραπείας με κάνναβη.

Έχοντας ψάξει και δοκιμάσει για πολλά χρόνια διαφορετικές θεραπείες, απεγνωσμένοι οι γονείς της μικρής, Paige και Matt Figi, κατέφυγαν σε μια διαφορετική και αμφιλεγόμενη μέθοδο για την οποία ενημερώθηκαν μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με την οποία θα ενέτασσαν στο διαιτολόγιο της κόρης τους τη μαριχουάνα.

Προς έκπληξή τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, μερικούς μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας η Charlotte μπόρεσε να περπατήσει και να μιλήσει για πρώτη φορά, αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους γιατρούς της.

Οι κρίσεις της είχαν σταματήσει σχεδόν ολοκληρωτικά.

\"\"

«Δοκιμάσαμε τα πάντα και οι γιατροί μάς έλεγαν ότι θα πέθαινε. Όταν μου μίλησε ο άντρας μου για τη θεραπεία, φοβήθηκα. Δεν ήθελα να “μαστουρώσει” η κόρη μου. Αλλά είχαμε απελπιστεί και ο Matt με ικέτευσε να το δοκιμάσουμε. Είχαμε δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο υπήρχε και τίποτε δε μπόρεσε να βοηθήσει την κόρη μας. Μετά από την πρώτη κιόλας θεραπεία, μείναμε έκπληκτοι με την επίδραση που είχε στη Charlotte. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιδί τώρα. Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί ότι η μαριχουάνα θα μάς έδινε την ευκαιρία να προσφέρουμε στο παιδί μας μια νέα αρχή στη ζωή του» είπε η μητέρα της.

\"\"

Οι κρίσεις εμφανίστηκαν όταν η Charlotte ήταν μόλις τριών μηνών. Γεννήθηκε φυσιολογικά και έχει μια δίδυμη αδερφή.
Μέσα σε μια εβδομάδα από την πρώτη φορά, άρχισε να υποφέρει από βίαιες κρίσεις πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι γιατροί τελικά διέγνωσαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Dravet, για το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία προς το παρόν και όσες υπάρχουν φέρνουν περιορισμένα αποτελέσματα, προσθέτει το δημοσίευμα.

\"\"

«Από την πρώτη φορά που τής δώσαμε λάδι κάνναβης, περάσαμε από τις 300 κρίσεις την εβδομάδα σε… καμία.

Πέρασαν επτά ημέρες και δεν είχε ούτε μία. Ήταν απίστευτο. Τώρα έχει μερικές κρίσεις κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Τής δίνουμε λάδι κάνναβης δύο φορές τη μέρα, ενώ η δόση που παίρνει είναι πολύ προσεκτικά μετρημένη» πρόσθεσε.

Για την ιστορία, η ιατρική μαριχουάνα είναι νόμιμη σε 20 πολιτείες στις ΗΠΑ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook