Το πρωτότυπο Α3 σεντάν αποκτά την e-TRON εναλλακτική του, που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Πρόκειται για ένα plugin υβριδικό πρωτότυπο, που βασίζεται στο πλαίσιο του νεοφερμένου RS3. Έχει μήκος 4,44 μ., πλάτος 1,84 και ύψος μόλις 1,39, κάτι που προσφέρει τα μέγιστα στη δυναμική εικόνα του αυτοκινήτου. Είναι εφοδιασμένο με δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού από… Golf GTI (211 ίπποι). Ο τελευταίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων, που τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου. 

\"\"

Όλη αυτή η ισχύς δεν έχει εύκολο έργο, καθώς το αυτοκίνητο ζυγίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.720 ολόκληρα κιλά, αλλά οι επιδόσεις είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτες: 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και 232 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Περνώντας στην… οικολογική πλευρά του πράγματος, οφείλουμε να ανεφέρουμε ότι το A3 E-TRON μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για 54 χλμ.

\"\"

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι λίαν φωτεινό και εντυπωσιακό, με τα χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας να επεκτείνονται και στον ουρανό του σαλονιού, ενώ παρέχονται πάσης φύσεως ηλεκτρονικές ευκολίες, από το κλασικό ΜΜΙ σύστημα interface της Audi, ως UMTS συσκευή κινητής τηλεφωνίας με πρόσβαση στο ίντερνετ και Wi-Fi hot spot. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο κοντά βρίσκεται στην παραγωγή το A3 e-TRON, αλλά είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν αργεί η μέρα που τα καθημερινά μας αυτοκίνητα θα είναι… κάπως έτσι.

\"\"

4troxoi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook