Υλικά

• 500 γρ. φύλλα κρίταμου
• 2 κ. γλυκού αλάτι
• 200 ml. ξύδι
• παρθένο ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα
• Αλεύρι
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του κρίταμου προσέχοντας να είναι σταθερά και σκληρά. Πλένουμε πολύ καλά. Ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε, στραγγίζουμε και βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό, για 1 λεπτό ούτως ώστε να διατηρήσει το χρώμα του. Τραβάμε και στεγνώνουμε σε πετσέτα περίπου για 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει τελείως. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο με 2 κ. γλυκού αλάτι και γεμίζουμε με ξύδι. Ανακινούμε πάνω κάτω το βάζο, να πάει παντού το ξύδι και το αφήνουμε για 24 ώρες. Κατόπιν σουρώνουμε το ξύδι, ξαναβάζουμε στο βάζο και καλύπτουμε το βάζο με ελαιόλαδο.

(Αυτή η διαδικασία είναι για το κρίταμο τουρσί).

Για το τηγανητό κρίταμο: παίρνουμε από το βάζο μια ποσότητα κρίταμου, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε με πετσέτα. Στη συνέχεια το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρεται σαν ζεστό ορεκτικό ή σαν γαρνιτούρα με ένα ψητό ψάρι.