Σοκ έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του 18χρονου, που φέρεται να πήδηξε από τρόλεϊ μετά από έλεγχο εισιτηρίων.

Ο οδηγός του οχήματος και ο ελεγκτής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους, ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή στην Τροχαία Περιστερίου να ερευνήσει διεξοδικά τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε τρόλεϊ που κινούνταν στην οδό Π.Τσαλδάρη στο Περιστέρι.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζάππειο – Αγιος Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη.

Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο.

Ο 18χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός ενεπλάκη με τον ελεγκτή με τον οποίο είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός. Κατά τη συμπλοκή ο 18χρονος φέρεται να έσπασε τα γυαλιά του ελεγκτή ενώ ο δεύτερος φέρεται να έσκισε τη μπλούζα του νεαρού.

Μάλιστα άλλοι επιβάτες αντέδρασαν ζητώντας από τον ελεγκτή να μην συμπεριφέρεται κατ\’ αυτό το τρόπο. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά τη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και επιβατών αλλά και όσων είδαν το σκηνικό.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το τραγικό περιστατικό.

Αλλαγή του τρόπου ελέγχου

Τη βελτίωση του τρόπου ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανεξάρτητα από το τραγικό περιστατικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

O κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήδη πριν από έναν μήνα είχε ξεκινήσει συζητήσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων και συγκεκριμένα πώς μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση των ελεγκτών.

Όπως είπε, «η λογική είναι να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, μαθήματα συμπεριφοράς, χωρίς να σημαίνει ότι είναι λάθος μέχρι σήμερα».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του 19χρονου, επισήμανε πως «η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτε παραπάνω» και πρόσθεσε πως «τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το περιστατικό».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook