Την ευχή και την ελπίδα, η μεγάλη μέρα της γιορτής της Παναγίας να γίνει η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Λευκάδα.

Ο κ. Παπούλιας αμέσως μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας την οποία παρακολούθησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας, δήλωσε:

«Χρόνια πολλά σε όλους, σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι, να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει.»

Τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν στον Νυδρί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλλε τον Εθνικό Υμνο.

Παρόντες επίσης ήταν, ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος, ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Στην Πύλο ο πρωθυπουργός

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιόρτασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηνεορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, μαζί με πλήθος πιστών, παρακολούθησε τη Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

* Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο», στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο.

Οι εορτασμοί στην Τήνο

Μέγα πλήθος στην Τήνο. Προσκυνητές όλων των ηλικιών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο δρόμο, που ενώνει το λιμάνι με την Εκκλησία της Ευαγγελίστριας, να περιμένουν υπομονετικά την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας και την τελετουργική κάθοδό της στη Χώρα.

«Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Στην Παναγία Σουμελά

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στη μονή της Παναγίας Σουμελά, της «Παναγιάς των Ποντίων», στην Καστανιά Ημαθίας, στις πλαγιές του Βερμίου.

Η πανηγυρική Θεία λειτουργία τελέστηκε, χοροστατούντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου, ενώ ακολούθησε, παρουσία τιμητικού αγήματος, λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, την οποία μετέφεραν στα χέρια νεολαίοι ποντιακών σωματείων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ.Καράογλου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο β\’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, βουλευτές και στελέχη των κομμάτων, ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η δήμαρχος Βεροίας Χ.Ουσουτζόγλου κα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι η μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον απανταχού ελληνισμό και στέλνει μήνυμα πίστης και ελπίδας.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook