Η ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια γυναίκα που κατοικεί μόνιμα στην Σύρο έκανε έναν 50χρονο να πηγαινοέρχεται στο νησί από την Αθήνα. Στην τελευταία του επίσκεψη, όμως, έφερε μαζί του και τη… σπείρα του για να λεηλατήσουν εκκλησίες και σπίτια!

Οσο ο 50χρονος αρχηγός απολάμβανε τον έρωτά του, οι τρεις Έλληνες συνεργοί του ηλικίας 37, 35 και 19 χρόνων πρόλαβαν να «χτυπήσουν» την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη και να αρπάξουν δεκάδες χρυσά τάματα από το εικόνισμα κάποια από τα οποία, ακολουθώντας τις οδηγίες του, πούλησαν σε ένα ενεχυροδανειστήριο αντί 230 ευρώ!

Παράλληλα, οι νεαροί δράστες διέρρηξαν ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Άνω Σύρο και ένα σπίτι στην Ερμούπολη παραβιάζοντας τις σήτες από τις ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και άρπαξαν κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα αξίας 1.000 ευρώ από το πρώτο και διάφορα αντικείμενα και ρούχα αξίας 650 ευρώ από το δεύτερο.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ερμούπολης κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη σπείρα και να συλλάβουν τους τέσσερις δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όλα τα τάματα και μέρος των υπολοίπων κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μέλη της σπείρας παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook