Νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, βρέθηκε εικοσιεπτάχρονος κατάδικος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία.

Η Aστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Είναι η δεύτερη φορά, που ένας κατάδικος βρίσκεται νεκρός τους τελευταίους δύο μήνες. Η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών διέταξε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του κατάδικου.

Η είδηση προκάλεσε ένταση μεταξύ των κρατουμένων, οι οποίοι ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι καταπατούνται τα δικαιώματα τους. Για την αποκατάσταση της τάξης επενέβη η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ τραυματίστηκαν έξι άτομα, τρείς κατάδικοι και τρείς δεσμοφύλακες.

Ωστόσο, ο διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης διέψευσε ότι σημειώθηκαν οποιαδήποτε επεισόδια και ότι υπήρξαν τραυματισμοί. Μιλώντας τηλεφωνικά στο ΡΙΚ ο κ.Τρυφωνίδης εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι γίνονται αναφορές σε επεισόδια. στις Φυλακές.

Σε ερώτηση, πώς εξηγεί το γεγονός ότι υπάρχει επιβεβαίωση από την Αστυνομία και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, απάντησε ότι «ενδεχομένως κάποιος να ένοιωσε ζαλάδα και να μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο».

Σε επίμονες ερωτήσεις του ΡΙΚ, ο κ. Τρυφωνίδης απάντησε: «Μπορείτε να πείτε ότι ο διευθυντής των Φυλακών αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook