Στο σκοτάδι βυθίστηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης η Σαντορίνη προκαλώντας εκ νέου προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος του νησιού, αν και η ΔΕΗ είχε αναφέρει ότι η ισχύς του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής είχε φτάσει τα 31 μεγαβάτ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό οφείλεται σε ζημιά που υπέστη πυκνωτής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου την Τρίτη σημειώθηκε η πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νικ. Ζώρζος, αν και σημείωσε πως τον ενημέρωσαν ότι σύντομα θα αρχίσει σταδιακά η παροχή ρεύματος, εξέφρασε δυσφορία για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας. Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον», τόνισε ο δήμαρχος.

Από το μεσημέρι πάντως, ο ίδιος, είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Όπως ανεφερε, στις 13 του μήνα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τη ΔΕΗ ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσει τις επιπτώσεις, ενώ θεωρούσε πως θα τηρείτο από πλευράς της επιχείρησης το χρονοδιάγραμμα το οποίο, όπως είπε, είχε δοθεί.

«Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Προασπίζοντας το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω το συντομότερο δυνατόν, μηνητήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους».

Μέχρι τη στιγμή του νέου μπλακ άουτ, η Σαντορίνη εξακολουθούσε να ηλεκτροδοτείται εκ περιτροπής, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ είχε εκδώσει πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση για τη Σαντορίνη, διάρκειας δύο ωρών ανά περιοχή.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και το πόρισμα των μηχανικών της ΔΕΗ για τα αίτια της βλάβης. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες της εταιρείας που εχει εγκαταστήσει τη γεννήτρια που υπέστη ζημιά, η ΔΕΗ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής σε κάθε ένδικο μέσο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook