Ευθύνες στην διοίκηση της ΔΕΗ για το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση που συμπληρώνει, πια, τέταρτο εικοσιτετράωρο, αποδίδει ο δήμαρχος Σαντορίνης ο οποίος και θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Η κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα», λέει στο newpost ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.

«Δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα σε καμία λεπτομέρεια. Το πλοίο με τις γεννήτριες καθυστέρησε 8 ώρες. Η εγκατάσταση των μηχανημάτων καθυστέρησε μία ημέρα. Ο δικηγόρος μου συντάσσει μήνυση την οποία θα υποβάλλω, αν όχι σήμερα το μεσημέρι, οπωσδήποτε τη Δευτέρα το πρωί. Η μηνυτήρια αναφορά θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, είναι όμως σαφές ότι τη ευθύνη έχει η διοίκηση της ΔΕΗ».

Ο κ. Ζώρζος αποκάλυψε στο newpost και σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με την διοικητή της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό:

«Με τον κύριο Ζερβό διαφωνούμε. Υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων. Εγώ θέλω να ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα. Όμως δεν υπάρχει σχέδιο, ούτε συντονισμός. Δεν πιστεύω πια τα χρονοδιαγράμματα που μου δίνουν».

Στο νησί έφτασαν το πρωί και οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Έπρεπε να έρθουν να δουν τί συμβαίνει», λέει ο δήμαρχος, ο οποίος συμπληρώνει: «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους τεχνικούς της ΔΕΗ, τα συνεργεία που βρίσκονται εδώ. Δουλεύουν νυχθημερόν με αυταπάρνηση για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα είχαμε ούτε αυτό το μικρό φορτίο για να διανέμουμε εκ περιτροπής στα χωριά».

newpost.gr