Για τρίτη συνεχή χρονιά στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου θα ξαναεπιχειρήσουμε να καταργήσουμε τις αποστάσεις στο χρόνο και στο χώρο.

Η συνεύρεση μας σ ένα τόπο που κατοικείται αδιάλειπτα και με το ίδιο όνομα επί 4.000 χρόνια το βράδυ της Πανσελήνου αποτελεί ιδανικό πλαίσιο για αυτή την προσπάθεια. Χρειάζεται όμως πάντα η δύναμη που θα μας εκτοξεύσει.

Και αυτή δεν είναι άλλη από την Μουσική.

Στους καταθλιπτικούς καιρούς που ζούμε όλοι κι ο καθένας χωριστά έχουμε περισότερο από ποτέ ανάγκη από μια άλλη γλώσσα, με αρμονία, δημιουργικότητα, αυτοσχεδιασμό. Πηγή χαράς και αυτογνωσίας, και εναρμονισμού με τις δυνάμεις και την κίνηση του σύμπαντος.

Ας αφεθούμε λοιπόν στη μουσική, όχι για να ξεχάσουμε τα εγκόσμια αλλά γιατί θέλουμε να αντιπαρατεθούμε σ αυτά.

Στην καθημερινή απαξίωση και καταστροφή των ζωών μας. Στην καθημερινή καταστροφή των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων μας. Γιατί θέλουμε να ζήσουμε και να είμαστε δημιουργικοί.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΛΙΣΟΥ
YOU ARE WHAT U DO – Κώστας Κουβίδης

Είσοδος ελεύθερη
Music Soup Organ Trio
Ευγενία Καρλαύτη, πιάνο, φωνή
Νέστορας Δημόπουλος, κιθάρα
Αναστάσης Γουλιάρης, ντράμς
& Γιάννης Οικονομίδης, τρομπέτα φλικόρνο, φωνητικά
Music Soup
Οι Music Soup ξεκίνησαν το 2006. Παίζουν jazz standards,blues, latin προσαρμοσμένα στον ήχο του group, όπου πρωταρχικό ρόλο παίζει ο αυτοσχεδιασμός και οι ενορχηστρώσεις που τονίζουν το συγκεκριμένο ηχητικό συνδυασμό, αλλά και το κάθε όργανο ξεχωριστά.Θα μπορούσαν να ζουν και να δημιουργούν σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη του κόσμου. Όχι μόνο γιατί, τόσο ως καλλιτεχνικές μονάδες, όσο και συνολικά ως τρίο, είναι εφάμιλλοι των καλύτερων μουσικών που δρουν στις μητροπόλεις της τζαζ, αλλά κυρίως γιατί ο ήχος τους αποτυπώνει την αίσθηση που έχει κανείς όταν κινείται, ζει, αναπνέει σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη.
Από την άλλη βέβαια, οι Music Soup δεν θα μπορούσαν να έχουν προκύψει σε καμία άλλη πόλη, εκτός από την Αθήνα. Όχι μόνο γιατί εδώ συναντήθηκε η Ευγενία Καρλαύτη – η οποία είχε ήδη αποδείξει την αξία της ως πιανίστα τόσο στο κλασικό όσο και στο τζαζ ρεπερτόριο, προτού στραφεί στον ζεστό, πληθωρικό ήχο του hammond – με τον Νέστορα Δημόπουλο, κιθαρίστα με περγαμηνές από το φημισμένο Berklee και χιλιάδες ώρες \”πτήσης\” στα τζαζ κλαμπ της περιοχής. Όχι μόνο γιατί εδώ ισοπλευρίστηκε το δημιουργικό τους τρίγωνο με τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη, που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα σε έναν από τους νέους μουσικούς που κατέχουν καλύτερα την τέχνη του modern drumming.
Αλλά κυρίως γιατί ο ήχος τους μοιάζει να περιγράφει ακριβώς την ζωή στην Αθήνα, τις εντάσεις, τις αντιφάσεις, την ταχύτητα, αλλά και τις γλυκές απολαύσεις που κρύβει.
Πατώντας πάνω στην παράδοση του κλασικού organ trio, οι Music Soup δημιιουργούν ένα δικό τους, σύγχρονο groove που ξαφνιάζει με τις εναλλαγές στους ρυθμούς και τις διαθέσεις. Ο κρυστάλλινος ήχος της κιθάρας του Νέστορα Δημόπουλου, η θέρμη της Ευγενίας Καρλαύτη – η οποία εξάλλου είναι μια από τις σπουδαιότερες τζαζ τραγουδίστριες της πόλης – και η ευρηματικότητα του Αναστάση Γούλιαρη αποτελούν υπόσχεση για μια βραδιά hot & cool jazz υψηλού επιπέδου .

Γιάννης Οικονομίδης:
Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970.
Με ανώτερες σπουδές στα θεωρητικά ,την κλασική τρομπέτα και το πιάνο ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη τζαζ και μοντέρνα μουσική. Ιδρυτικό πετυχημένων γκρουπ όπως οι We’reEnough(Funk), Nariz (Swing,Dixieland), Jazz Frequency Quintet, Aroma Caribe Latin Orchestra κ.α.
Πήρε τα πρώτα μαθήματα τζαζ τρομπέτας από τον πολύ αξιόλογο Danny Hayes ο οποίος υπήρξε και η σημαντικότερη επιρροή που καθόρισε τον ήχο του. Σημαντικές επίσης επιρροές του υπήρξαν τρομπετίστες όπως Art Farmer,Lee Morgan,Blue Mitchel,Freddie Hubbard,Miles Davis,Claudio Roditi, Dizzi Gillespie.
Είναι από τους σημαντικότερος τζαζ τρομπετίστες στην Ελλάδα, συνθέτης και ενορχηστρωτής.
Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως Ray ,Vega,Herman Olivera ,Roberto Pla, Theodossi Spassov ,Chico Freeman Alfredo Rodriguez κ.α. Έχει εμφανιστεί Support με τους Aroma Caribe σε συναυλίες των Tito Puente,Tito Puente/Celia Cruz, Los Van Van, Eddie Palmieri, Steve Turre κα Έχει ηχογραφήσει με τους Aroma Caribe το CD Musica Latina μια αξιόλογη δισκογραφική δουλειά με συνθέσεις και διασκευές του ίδιου.
Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Γαία ,Ωδές, Sani ,Φιλίππων-Θάσου, Άρδα, Φεστιβάλ Ολύμπου, Φεστιβάλ Υμηττού και Βύρωνα, Δημήτρια κ.α.
Διδάσκει Jazz τρομπέτα & ensemble στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Σύγχρονο Ωδείο Θες/νίκης.

Ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Νέστορας Δημόπουλος και η Ευγενία Καρλαύτη αυνεργάστηκαν με τον Κώστα Κουβίδη σε διάφορα σχήματα και εμφανίσεις και συνδέονταν μαζι του με ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοεκτίμησης.
Η συμμετοχή τους σ αυτην την συναυλία αποτελεί και έκφραση αυτών των αισθημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook