Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο αγόρι ήρθε ένας γιατρός από το Winnipeg της Β. Αμερικής ο οποίος είχε συλληφθεί στη Κρήτη ύστερα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του από το 2009.

Ο Dr Walid Abdelhamid, δεν δίστασε να επιτεθεί σεξουαλικά στο αγόρι το οποίο νοσηλεύονταν παράλυτο σε ιατρικό κέντρο στο οποίο εργάζονταν ως γιατρός.

Σε βάρος του έγινε καταγγελία για δύο περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων τον Ιούνιο του 2009 και ο Abdelhamid εγκατέλειψε τη χώρα προκειμένου να αποφύγει τη δικαιοσύνη.

Όπως αναμεταδίδει το CBSnews, ο γιατρός, δεν έμεινε φυγάς για πολύ καιρό καθώς ένα χρόνο αργότερα, στις 6 Αυγούστου συνελήφθη σε αεροδρόμιο στη Κρήτη και γύρισε στην πατρίδα του για να δικαστεί.

Στην υπόθεση, όσον αφορά το δικαστικό κομμάτι, έπεσε αυλαία την Πέμπτη, καθώς ο γιατρός καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σεξουαλική επίθεση καθώς ο ανήλικος εμπιστεύτηκε για φροντίδα το γιατρό και εκείνος εκμεταλλεύτηκε την παράλυσή του για τις ορέξεις του