Αίμα, βία και χάος…αυτό το τρίπτυχο επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Αίγυπτο με την κατάσταση να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και εκείνη των αντιπάλων του να διασταυρώνουν τα πυρά τους με δραματικές συνέπειες.

Οι ραγδαίες εξελίξεις καταγράφονται καρέ-καρέ στις κάμερες των ρεπόρτερ, αλλά και των απλών πολιτών που αποτυπώνουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις βίαιες συγκρούσεις.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο με τους ελεύθερους σκοπευτές να πυροβολούν αδιακρίτως προς το πλήθος, νέους να πέφτουν νεκροί από σφαίρες, ενώ ακόμα και άνδρες που προσπαθούν να περιθάλψουν τραυματίες να μη γλιτώνουν από τα πυρά.

Τα κατεστραμμένα κτίρια παραδομένα στις φλόγες, τα αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, το πλήθος που τρέχει πανικόβλητο και η ωμή πραγματικότητα της σύγχρονης Αιγύπτου που βυθίζεται στον εμφύλιο, καταγράφονται στην τηλεοπτική κάμερα προκαλώντας σοκ.

Το πρώτο οκτάλεπτο βίντεο απ΄ όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα στην Αίγυπτο ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟ και προειδοποιούμε γι΄ αυτό.

Προέρχεται από την πλευρά των Αδελφών Μουσουλμάνων οι οποίοι επισημαίνουμε ότι δεν είναι μόνο θύματα αλλά και θύτες.

Οι εικόνες είναι σκληρές αλλά αποτυπώνουν ότι πραγματικά συμβαίνει σε μια χώρα που βρίσκεται δίπλα μας. Και δεν πρέπει να τα αγνοούμε.

Τα πλάνα είναι σκληρά από τη μέση του βίντεο και μετά (από 4ο λεπτό και μετά)

Ακολουθούν και άλλα βίντεο από την Αίγυπτο

onalert.g/protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook