Υλικά

• 400 γρ. αλεύρι
• 600 γρ. τριμμένο καρότο
• 320 γρ. ζάχαρη
• 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ½ κ. γλυκού σόδα μαγειρική
• ½ κ. γλυκού αλάτι
• 4 αυγά
• 180 ml. ελαιόλαδο
• 180 γρ. σταφίδες
• Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε άλλη λεκάνη βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα (καλά στιμένα), το ελαιόλαδο, τις σταφίδες και το ξύσμα.

Ρίχνουμε το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα μίγματα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10΄ και το σερβίρουμε.