Ταμπουρωμένοι στο τεμενος Φατέχ του Κάιρο βρίσκονται περίπου 700 διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, περικυκλωμένοι όχι μόνο από στρατό και αστυνομία αλλά και από αντιτιθέμενους στον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο, που βγήκαν επίσης στους δρόμους την αιματηρή Παρασκευή. Ομάδα των δυνάμεων ασφαλείας φαίνεται ότι μπήκε το πρωί του Σαββάτου στο τζαμί για να διαπραγματευτεί την έξοδο των διαδηλωτών.

Οι αποκλεισμένοι στο τζαμί φοβούνται, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, όχι μόνο πως θα συλληφθούν αλλά και επίθεση από κόσμο που βρίσκεται έξω από το τέμενος. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου, η αστυνομία είχε αρχίσει να αδειάζει την πλατεία Ραμσή γύρω από το τέμενος.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων την Παρασκευή σε όλη τη χώρα έχει ανέβει σε τουλάχιστον 82 νεκρούς, δέκα από τους οποίους αστυνομικοί. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιμένουν και καλούν σε «εβδομάδα οργής», προαναγγέλλοντας πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κάθε ημέρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρωί του Σαββάτου, στο υπόλοιπο Κάιρο επικρατεί σχετική ηρεμία, με την παρουσία όμως του στρατού και της αστυνομίας να παραμένει ισχυρότατη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 1.004 υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων. Οι μισοί από αυτούς, οι 558, συνελήφθησαν στο Κάιρο.

Όπως ανέφεραν οι Αρχές, οι συλλήψεις των «στοιχείων από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους» έγιναν για την διάπραξη «πράξεων τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων».

Η σύγκρουση κινδυνεύει να μπει σε ακόμη σκοτεινότερη φάση, καθώς πλέον η αντιπαράθεση στο δρόμο δεν γίνονται μόνο με τις δυνάμεις ασφαλείας ή μόνο με πέτρες και δακρυγόνα: Χρήση όπλων γίνεται στο δρόμο τόσο από υποστηρικτές του Μόρσι αλλά και από πολίτες που αντιτίθενται στους ισλαμιστές (εκτός από αστυνομικούς με πολιτικά).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook