Δίχως τέλος συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Αίγυπτο. 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την "Παρασκευή της Οργής" ενώ τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν με τον πιό σκληρό τρόπο την ωμή βία και τη δίνη του εμφυλίου στον οποίο βυθίζεται η χώρα.

Στο βίντεο που θα δείτε ένας διαδηλωτής πλησιάζει και στέκεται άοπλος με τα χέρια σηκωμένα ψηλά μπροστά σε ένα τανκ.

Ώσπου ξαφνικά δέχεται εν ψυχρώ τις σφαίρες των στρατιωτών και σωριάζεται αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Δείτε το βίντεο:
Ταμπουρωμένοι σε Τέμενος οπαδοί του Μόρσι

Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν καταφύγει σε ένα τέμενος στο κέντρο του Καΐρου φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τον στρατό την ασφαλή αποχώρησή τους από το χώρο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Μία διαδηλώτρια που βρίσκεται μέσα στο τέμενος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι ζητούν να μην συλληφθούν, ούτε να δεχτούν επίθεση από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί, με εχθρικές διαθέσεις, έξω από το τέμενος.

Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Τις πρώτες ώρες της πολιορκίας ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν.

Νεκρός ο γιος καθοδηγητικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Γιός του καθοδηγητικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, ο 38χρονος Αμάρ, πυροβολήθηκε στην πλατεία του Ραμσή και έχασε χθες Παρασκευή την ζωή του, στο Κάιρο στη διάρκεια των διαδηλώσεων, αναφέρει σήμερα το πολιτικό του κόμμα στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται τώρα ο πατέρας του, Μοχάμεντ Μπαντίε. Κατηγορούμενος για "παρακίνηση σε βία" είναι προγραμματισμένο να δικαστεί με ημερομηνία έναρξης της δίκης την 25η Αυγούστου. Ωστόσο ο Μοχάμεντ Μπαντίε είναι αμφίβολο εάν θα είναι παρών στη δικαστική αίθουσα.


με πληροφορίες από iefimerida.gr