Mε το τίτλο \’\’Κράτα με ψηλά\’\’ φιλοξενείται στη Δημοτική πινακοθήκη Αγ. Νικολάου η νέα καλλιτεχνική παραγωγή της ζωγράφου κ. Ειρήνης Καναβάκη. Ο συμβολικός τίτλος της έκθεσης, όπως απεικονίζει ο πίνακας της αφίσας, αναφέρεται στην ανάγκη να κρατήσουμε όλοι μαζί την πόλη μας ψηλά, να την στηρίξουμε όπως πρέπει και υπάρχει ανάγκη, σ\’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Ειρήνη Καναβάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο. Είναι μια λαϊκή αυτοδίδαχτη ζωγράφος. Σε όλη της την ζωή ζωγράφιζε Η απασχόλησή της με τη ζωγραφική ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία, αρχικά από περιέργεια και αγάπη προς τα χρώματα. Με τα χρόνια μετασχηματίστηκε σε εσωτερική ανάγκη, αφού έγινε το μέσον έκφρασης των εμπειριών και αισθημάτων της. Έκτοτε δόθηκε εξ ολοκλήρου στην τέχνη.

Για πρώτη φορά εξέθεσε την δουλειά της το 2008 σε δύο ατομικές εκθέσεις. Η πρώτη φιλοξενήθηκε στην Δημοτική πινακοθήκη Αγίου Νικολάου. Είχε τίτλο \”ΧΡΩΜΑ ΨΥΧΗΣ\” και πράγματι πέτυχε να μεταδώσει τα πλούσια χρώματά της σε όσους την επισκέφτηκαν.

Το ίδιο έτος ακολούθησε η δεύτερη έκθεση της στο χώρο του Παλαιού Γυμνασίου της Νεάπολης με μεγάλη επιτυχία.

Ζωγραφίζει με λάδι πάνω σε μουσαμά ή σε παλαιό ξύλο. Εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα τα ωραία χρώματα που χρησιμοποιεί και η μεγάλη ποικιλία θεμάτων στα έργα της (τοπία, πορτραίτα, γυμνά, νεκρές φύσεις).

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με την παραδοσιακή τεχνική της Αγιογραφίας, έχοντας ως διδάσκαλο τον κ. Μάριο Τριχά, αναγνωρισμένο καλλιτέχνη. Μέρος των έργων αυτής της παραγωγής, δουλευμένα με αυγό και ξύδι θα εκτεθούν στην παρούσα έκθεση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 18 Αυγούστου 2013 και ώρα 19.00.

Διάρκεια έκθεσης από 18 έως 28 Αυγούστου 2013.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.30.-14.00 και 18.00-21.30

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook