Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη ανέκαμψαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα, δημιουργώντας ελπίδες σε παράγοντες της βιομηχανίας ότι η κρίση που έπληξε την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία φέτος αποκλιμακώνεται.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν στις 981.300 τον Ιούλιο, ή κατά 4,9% εν σχέσει με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, σύμφωνα με την γερμανική ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών (Verband der Automobilindustrie, VDA).

\”Τα θετικά στοιχεία όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου της δυτικής Ευρώπης τον Ιούλιο είναι μια καλή αρχή ενόψει της αναμενόμενης σταθεροποίησης το δεύτερο μισό αυτού του έτους\”, δήλωσε ο επικεφαλής της VDA, Ματίας Βίσμαν.

\”Η οικονομική ανάκαμψη εν τω γεννάσθαι στην δυτική Ευρώπη αντανακλάται ξεκάθαρα στη ζήτηση για αυτοκίνητα\”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε χώρες οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, καταγράφηκαν διψήφιες αυξήσεις της ταξινόμησης νέων οχημάτων τον Ιούλιο, ανέφερε.

\”Η γαλλική αγορά –για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2011– επίσης επέστρεψε σε θετικό έδαφος\”, επισήμανε ο Βίσμαν.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν προχθές (Τετάρτη) έδειξαν ότι η ευρωζώνη επανήλθε σε ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, βγαίνοντας από μια ύφεση που διήρκεσε 18 μήνες.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5,2% στα 7,186 εκατ. τους επτά μήνες ως τον Ιούλιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ανέφερε η VDA.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook